PORSCHE ZA 2 MILIJUNA DOLARA?

Porsche 928 iz filma Risky Business prodan na aukciji za gotovo 2 milijuna dolara!

-

Porsche 928 kojeg je vozio Tom Cruise u filmu Risky Business upravo je prodan za gotovo 2 milijuna dolara…

Konkretni primjerak Porscheovog modela 928 proizveden je 1979., a pojavio se u filmu snimljenom 1983. godine. Zanimljivo je kako je riječ o jednom od ukupno tri vozila koja su korištena za snimanje filma, a konkretni se coupe pojavio u sceni potjere. Upravo je ovaj automobil ‘naučio’ glumca Toma Cruisea na vožnju ručnog mjenjača, što mu dodatno podiže itekako visoku cijenu.

Ispod poklopca motora nalazi se 4.5 atmosferski V8 motor koji razvija 219 KS i 344 Nm, a do ‘stotke’ stiže za 7,7 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 230 km/h, a tu je i precizni ručni mjenjač sa 5 stupnjeva prijenosa, dok je pogon na stražnje kotače. Premda je prvotno bio lakiran u zelenoj boji, za potrebe snimanja filma obojan je u ovu trenutnu, a cijelo je vrijeme garažiran i čuvan u klimatiziranom prostoru.

Interijer je u fantastičnom stanju, tu su i blagodati poput električnih podizača stakala i klima-uređaja, a o stanju kože ne treba puno pričati. Sve ove činjenice uspjele su mu ovog vikenda postići cijenu na Barret-Jackson aukciji koja iznosi gotovo 2 milijuna dolara! Ovaj će kolekcionar itekako uživati…

Foto: Barret-Jackson

Autor