NAPUŠTENI PORSCHE CARRERA GT

Porsche Carrera GT u napuštenom salonu skuplja prašinu, ovo je žalosno gledati

-

Automobilističkim entuzijastima dvije su stvari jednako teške; gledati razbijene ili napuštene superautomobile. Kultni superautomobili kao što su Porsche Carrera GT i Ferrari 575 Superamerica iz Kine već godinama skupljaju prašinu…

U bivšem Ferrari/Maserati autosalonu u Kini već godinama nema kupaca. Najveći je razlog loše poslovanje od 2007., ali i činjenica kako je vlada u Kini već godinama u borbi protiv korupcije i pretjeranog razmetanja.

Iz tog je razloga Porsche Carrera GT, jedan od izuzeno priznatih kolekcionarskih jurilica, ostao skupljati prašinu. Konkretni je primjerak obojen u Zanzibar Red Metallic boju te je 1255 od ukupno 1270 proizvedenih primjeraka. Prava šteta, jer ova jurilica itekako vrijedi (oko 800 tisuća dolara), a ispod poklopca motora diše atmosferski benzinac 5.7 V10 koji razvija 612 KS i 590 Nm.

Doduše, uz njega su tu još i Ferrari 575 Superamerica te Chevrolet Corvette C5 Z06, a sudeći po hrpi prašine, njihova je sudbina također nepoznata. Nadamo se kako će ove fantastične jurilice uskoro biti na cesti ili bar u kolekcionarskoj garaži.

Foto: Instagram, cheongermando 

 

 

Autor