NOVI CAYENNE GTS

Porsche Cayenne GTS (2020.): Stiže s biturbo 4.0 V8 motorom, 4,5 sekunde do stotke i 270 km/h

Porsche Cayenne upravo je predstavljen u GTS inačici, a za razliku od prethodnika s V6 motorom, novi Cayenne diše s osam cilindara…

Umjesto 3.6 biturbo V6 motora koji je pogonio prethodnu generaciju inačice GTS, stigao je moćni 4.0 biturbo V8. Cayenne GTS u ‘običnoj’ i Coupe inačici od sad razvija 460 KS i 620 Nm. Upravo su mu te brojke omogućile sprint do ‘stotke’ u samo 4,5 sekundi.

(foto: Porsche)

Cayenne Coupe inačica serijski stiže sa čuvenim Sport Chrono paketom te automatskim Tiptronic mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa, ali i pogonom na sva četiri kotača.

(foto: Porsche)

Kako bi se sportski izgled dodatno upotpunio, Cayenne Coupe GTS stiže uz novi dizajn ispušnog sustava. Za razliku od standardna četiri ovala nastavaka, kupci mogu izabrati poseban dizajn s dva centralna nastavka. Potonja će opcija biti u paketu Lightweight Sports Package koji stiže uz doplatu.

(foto: Porsche)

Estetske razlike koje čine GTS inačicu posebnom su LED prednja i stražnja svjetla s tamnim kučištem te veliki 21 inčni aluminijski naplatci. U unutrašnjosti, GTS inačicu karakterizira obilje brušene kože te crni brušeni aluminij na pojedinim dijelovima interijera.

(foto: Porsche)

U salone stiže početkom srpnja ove godine.

Autor

Preporučeni sadržaj