POJEDNOSTAVLJENJE PROIZVODNJE

Porsche će u budućnosti imati istu platformu za sve modele

Strategije inteligentne platforme smanjuju vrijeme i troškove uključene u razvoj električnih vozila.

Porsche Engineering ima kapacitet i opsežnu stručnost u razvoju platforme i podržava svoje kupce od početne konceptne ideje pa sve do vozila koje postaje zrelo za proizvodnju. Rezultat su platforme koje su fleksibilne i pozicionirane za budućnost.

Jedna jedinstvena platforma za mnoštvo modela vozila.
Ovaj se pristup već godinama primjenjuje za vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem, pomažući u razvoju velikog broja različitih modela i izvedenica i dovođenju vozila u serijsku proizvodnju uz opravdan utrošak vremena i novca. U proizvodnji, ovaj pristup rezultira po principu – manje komponenti u velikim količinama smanjuje troškove komponenti i osigurava visoku kvalitetu proizvoda.

Volkswagen je bio jedan od pionira strategije dosljedne platforme sa svojom Modular Transverse Matrix (MQB). Od 2012. formirao je zajedničku osnovu za veliki broj modela s benzinskim ili dizelskim motorima. U Grupi je proizvedeno više od 32 milijuna vozila temeljenih na ovoj platformi. Volkswagen je brzo primijenio princip MQB na električna vozila sa svojom modularnom električnom pogonskom matricom (MEB), poboljšavajući razvoj i učinkovitost proizvodnje iu ovom polju.

Foto: Porsche

Nova Premium Platform Electric (PPE), razvijena u tandemu od strane marki Audi i Porsche, a dodaje opseg primjene koncepta platforme električnih vozila. Za Porsche ovo stvara nove prilike za lansiranje modela velike serije s visokim tehničkim standardima uz profit, čime se elektrifikacija njegovog portfelja poduzima još jedan korak dalje. Proizvođač sportskih automobila iz Stuttgarta namjerava da više od 80 posto svojih novih isporuka bude potpuno električno do 2030. PPE omogućuje iskorištavanje prednosti potpuno električne platforme na razne načine. Jedan primjer, integriranje litij-ionske baterije u podvozje. Razvijajući dizajn usred sukobljenih zahtjeva dometa, performansi i održivosti, Porsche je ostao vjeran svojoj filozofiji fokusirajući se na vrijeme putovanja. U isto vrijeme, arhitektura nudi puno prostora kada je riječ o međuosovinskom razmaku, širini traga i razmaku od tla, dopuštajući različite razine performansi za modele sa pogonom na stražnje ili sve kotače u različitim segmentima.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo