UVIJEK SA STILOM, ONI ZNAJU SLAVITI...

Porsche i “50 godina Turbo” obilježen na Retro Classics

Foto: Porsche

Posjet Porscheu na Retro Classics u Stuttgartu uvijek je putovanje kroz vrijeme. Ove će godine proizvođač sportskih automobila proslaviti svoju obljetnicu “Beyond Performance – 50 Years of Porsche Turbo” na sajmu za ljubitelje klasičnih automobila i entuzijaste sportskih automobila. Izložba je dostupna za posjetitelje u periodu od 25. do 28. travnja 2024.

Retro Classics dovodi mnoštvo entuzijasta klasičnih i sportskih automobila iz cijelog svijeta u Stuttgart. Za Porsche, sajam nije samo domaća utakmica, već stalan događaj u godišnjem kalendaru događaja. Od četvrtka do nedjelje, 25. do 28. travnja 2024., proizvođač sportskih automobila ondje će izložiti izvanredan izbor izložaka. “Ove godine slavimo 50. godišnjicu Turba na Retro Classicsu. Nijedan drugi model ne odražava inovativni pogon tvrtke tako upečatljivo kao Turbo derivati,” kaže Achim Stejskal, direktor Porsche Heritage and Museum.

Foto: Porsche

Sad već davne 1974. proizvođač sportskih automobila predstavio je prvu seriju 911 Turbo na sajmu automobila u Parizu. Tehnologija koja je iz motosporta prešla u serijsku proizvodnju na karakteristični Porscheov način. U subotu, 27. travnja u 14 sati, Thomas Krickelberg, voditelj projekta u liniji modela 911/718 u Porscheu i Frank Jung, voditelj arhive tvrtke, razgovarat će s monegaškim vozačem utrka i pobjednikom Le Mansa Stéphaneom Ortellijem o Turbu.

Nakon toga, Ortelli, koji je pobijedio u 24-satnoj utrci za Porsche u Porscheu 911 GT1 1998. godine zajedno s timskim kolegama Laurentom Aïellom i Allanom McNishom, bit će dostupan za razgovor s ljubiteljima marke i zahtjeve za autograme. Uz Turbo Talk, posjetitelji sajamskog štanda mogu sudjelovati i u vodstvima na temu 50 godina Turba.

Na štandu A74 u hali 1, tvrtka će prikazati prvi 911 Turbo—onaj koji je Porscheu uveo novu eru. Prvi takve vrste, izloženi model također je unikatan, odnosno Porsche 911 Turbo “No. 1”, koju je Louise Piëch dobila za svoj 70. rođendan u ljeto 1974. godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo