I DALJE JAKO DOBRO

Porsche je u prvoj polovici godine isporučio čak 155.945 vozila!

Foto: Porsche

U godini lansiranja brojnih modela, Porsche održava stabilnu prodaju u prvoj polovici 2024., s ukupno je 155.945 vozila isporučenih kupcima diljem svijeta između siječnja i lipnja.

Ovogodišnje prodajne brojke ipak nisu bolje od prethodne 2023., pa je marka iz Zuffenhausena u padu od sedam posto. S Cayenneom, Panamerom, Macanom, Taycanom i 911, proizvođač sportskih automobila trenutno ažurira pet od svojih šest serija modela. Povezani prijelazi su složeni i privremeno dovode do praznina u asortimanu na pojedinim tržištima i serijama modela. Ipak, Porsche se u proteklih šest mjeseci pokazao dorastao tom izazovu.

“S najsnažnijom gamom modela u povijesti tvrtke, šaljemo jasan signal. Naši kupci se mogu osloniti na nas. Čak i u globalno izazovnom tržišnom okruženju, isporučujemo nadahnjujuće sportske automobile s jedinstvenim performansama, mnogim inovacijama i visokim stupnjem individualizacije”, kaže Detlev von Platen, član Izvršnog odbora za prodaju i marketing u Porsche AG. “U prvoj polovici 2024. ponovno smo se mogli osloniti na vrlo uravnoteženu prodajnu strukturu u našim prodajnim regijama i kompenzirati izazove na pojedinim tržištima. To nam daje stabilnost i potvrđuje da ćemo nastaviti dosljedno slijediti svoju strategiju prodaje usmjerene na vrijednost u budućnosti.”

Rast u Europi
U Europi (bez Njemačke) Porsche je u prvoj polovici godine isporučio 38.611 vozila, što je povećanje od šest posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Na domaćem tržištu Njemačke broj isporučenih vozila porastao je čak za 22%. Kupcima je predano ukupno 20.811 jedinica. U Kini je proizvođač sportskih automobila od siječnja do lipnja isporučio 29.551 vozilo, što je smanjenje od 33 posto. Glavni razlozi za to i dalje su tekuća napeta gospodarska situacija na kineskom tržištu. U Sjevernoj Americi Porsche je svojim kupcima isporučio 39.558 vozila, što je pad od šest posto. Nakon kašnjenja povezanih s carinom u isporuci nekih modela vozila u prvom tromjesečju, ta regija je uspjela primjetno nadoknaditi zaostatak, bilježeći svoje najbolje kvartalne rezultate. Na inozemnim tržištima i tržištima u razvoju kupcima je predano 27.414 vozila. To u konačnici odgovara visokoj razini iz prethodne godine.

Slijedom najavljenih noviteta, Porsche tako očekuje još bolje prodajne rezultate u drugoj polovici tekuće godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo