PRODAJA VOZILA

Porsche je u prvom kvartalu ove godine zabilježio pad prodaje od 5 posto

Porsche je priopćio kako je u prvom kvartalu ove godine zabilježio pad prodaje vozila…

Diljem svijeta u prva tri mjeseca isporučeno ukupno 53.125 novih Porsche modela. U tom je periodu najviše Porschea isporučeno u Kini (14.098 primjeraka), potom u SAD-u 11.994 primjeraka dok je u matičnoj zemlji, Njemačkoj, do svojih novih vlasnika stiglo 5.214 Porschea.

Najprodavaniji model u prvom kvartalu je bio SUV Cayenne sa 18.417 primjeraka). Na drugom se mjestu našao manji SUV Macan sa 15.547 jedinica.

Novi model 911 je prodan je u 8.482 primjerka, što je ujedno i rast od 16% u odnosu na isti period 2019., a svakako je i zanimljivost kako je novi, potpuno električni Porsche Taycan u prva tri mjeseca 2020. pronašao čak 1.391 kupca.

“Nismo jedini koji osjećamo učinke koronavirusne krize na naše isporuke. Ali naš fokus je stajati zajedno sa našim poslovnim partnerima širom svijeta. Radeći zajedno, u poziciji smo da brzo i na odgovarajući način reagiramo na daljnji razvoj događaja, “rekao je Detlev von Platen, član Izvršnog odbora za prodaju i marketing kompanije Porsche AG.

Budući da je kriza s koronavirusom još uvijek u tijeku, ove brojke valja usporediti s drugim kvartalom koji tek slijedi…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo