ZAVRŠEN POSAO

Porsche kupio Greyp Bikesa i potvrdio koliki potencijal vidi u e-biciklima

Greyp Bikes potvrdio kako Porsche uzima pod svoje ovu domaću inovativnu tvrtku…

Od 2018. Porsche ima oko deset posto udjela u Greypu putem Porsche Venturesa. Početni udio stečen je istodobno s ulaganjem u Rimac Automobile. Porsche je sada odlučio kupiti većinski udio u Greyp Bikes d.o.o.

Proširenje Porscheovog udjela u Greypu odvija se u sklopu potencijalnog širenja aktivnosti u segmentu električnih bicikala. Porsche je prepoznao tržišni i tehnološki potencijal Greypa te je odlučio dodatno ojačati svoju poziciju unutar svoje strukture. Osim Porschea kao novog većinskog dioničara, Mate Rimac i ostali osnivači Greypa zadržat će svoje postojeće udjele u tvrtki. Prema Greypovom Dioničarskom sporazumu, ova transakcija treba biti dovršena do 18. prosinca 2021.

Mate Rimac, predsjednik Uprave Rimac Grupe za ovu priliku je rekao: “Oduvijek sam vjerovao da Greyp ima potencijal biti iznimno uspješna tvrtka svjetske klase i jedan od lidera u industriji” “Super sam ponosan na Greyp tim, na čelu s Krešimirom Hledeom, i na ono što su izgradili zadnjih 7 godina. Tim od 100 ljudi nedvojbeno je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio bicikle diljem svijeta. Istovremeno, Greyp je bio u sjeni Rimca i nikada nije mogao procvjetati u svom punom potencijalu.

Sada započinjemo uzbudljivo novo poglavlje u povijesti tvrtke – s Porscheom koji kupuje većinski udio u Greypu. Ovo će biti sjeme za nešto veliko, ali o tome ćemo drugi put i u bliskoj budućnosti.

Foto: Greyps Bikes

Autor