PORSCHE IDE KORAK DALJE

Porsche Mission R otkriven u tehničkom smislu do gole kože, električna natjecanja su naša stvarnost

Nije imao ni svoju upečatljivu ljusku kad je razvojni inženjer i vozač utrka Lars Kern počeo testirati budućnost koja se krije iz tehnologije Mission R. Koncept bi mogao biti osnova prve potpuno električne izvedbe za utrke…

Mission R privukao je veliku pozornost na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Münchenu početkom rujna. Potpuno električni trkaći automobil zasad je samo vizija. Ideja o tome kako bi mogao izgledati budući jezik dizajna, demonstrirana je konceptnim automobilom za potpuno električno trkaće vozilo.

Dizajn – i vanjski i unutarnji – fascinira, polarizira i potiče živu raspravu. Kako i treba. Koncepti su istraživanje tržišta utjelovljeno u objektu. Često su to samo lijepo oblikovane školjke: izložbeni automobili bez motora, bez tehnologije ispod svoje kože, tj. lima.

Porsche Mission R je, sve samo to ne, on je već sposoban trkač.

“To je filozofija Porschea”, kaže Michael Behr. Tehnički voditelj projekta odgovoran je za orkestriranje različitih disciplina uključenih u Mission R i za stalno praćenje izvedivosti. “Ovaj prototip je, naravno, u ovom trenutku izložbeni automobil, ali također zadovoljava najviše tehničke standarde.”

Ispod ljuske automobil predstavlja ispunjenje Porscheove strategije o održivosti i društvenoj odgovornosti. Dok tvrtka već radi na potpuno električnoj osnovi u Formuli E, koristi sintetička goriva u Porsche Mobil 1 Superkupu i razvija novog hibridnog trkača za događaje izdržljivosti, Mission R sada donosi električnu tehnologiju i utrkama kupaca. Stvar postaje zbilja ozbiljna…

Foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin