VELIKO ULAGANJE

Porsche slavi početak elektromobilnosti u tvornici u Leipzigu

Foto: Porsche

Porsche je proslavio službeni početak elektromobilnosti u proizvodnom pogonu u Saskoj. Posljednjih je godina proizvođač sportskih automobila uložio oko 600 milijuna eura u proširenje tvornice kako bi proizvodio električni Macan.

Macan je samo jedan od razloga zašto je Porsche išao u tako velika ulaganja. Novo proširenje tvornice uključuje novu liniju za sklapanje karoserije. Proizvodnja novog Macana trenutno se pojačava. Tvornica je dizajnirana za maksimalnu fleksibilnost u budućnosti, s benzinskim, hibridnim i potpuno električnim automobilima koji se izrađuju na jednoj proizvodnoj liniji.

Na slavlju su prisustvovali brojni ugledni gosti. Među predstavnicima Porsche AG bili su predsjednik nadzornog odbora dr. Wolfgang Porsche i predsjednik izvršnog odbora Oliver Blume. A iz političke sfere dr. Volker Wissing, savezni ministar za digitalni promet i promet, Michael Kretschmer, državni premijer Slobodne Države Saske, Winfried Kretschmann, državni premijer Baden-Württemberga i Burkhard Jung, gradonačelnik Leipziga. Članovi Vijeća za održivost Porschea također su bili prisutni.

Nakon Taycana, novi Macan je drugi potpuno električni Porsche model na tržištu. U 2030. godini proizvođač sportskih automobila planira isporučiti više od 80 posto svojih novih vozila s potpuno električnim pogonom – ovisno o zahtjevima kupaca i razvoju elektromobilnosti u pojedinim regijama svijeta.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo