DEMONSTRACIJA STRUJNE MOĆI

Porsche Taycan Turbo S u Atlanti upisao rekordno vrijeme na stazi

Bez obzira na izvedbu i pogonski sklop, svi Porsche modeli odražavaju istu strast prema performansama, iznimka nije ni električni Taycan…

Jedan od najboljih načina da se pokaže demonstracija te moći su obaranje rekorda na trkaćim stazama. Konačni rezultat? Imam rekordera u električnom porteku. Taycan Turbo S odradio je 4.087 metara dugu Michelin Raceway Road stazu u Atlanti za 1:33,88 minuta. Staza smještena na maloj udaljenosti od sjedišta Porsche Cars Sjeverna Amerika, odlikuje se dugim ravnicama i visinskim promjenama, koje zahtijevaju iznimnu stabilnost i snagu.

“Ova staza je neoprostiva, što znači da morate u potpunosti vjerovati automobilu”, rekao je profesionalni vozač trkaćih automobila Leh Keen. No pravo iznenađenje došlo je u zavojima. Kombinacija upravljanja stražnjom osovinom, opcijski Porsche Dynamic Chassis Control Sport i dobro programirana kontrola stabilnosti Sport Plus omogućili su Keenu da gurne električni sportski automobil jače nego što je mislio da je moguće. A rezultat je na koncu bio novi, apsolutni rekord staze u električnom programu vozila.

foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin