Porsche u pripremi novog trkaćeg automobila za Le Mans

Porsche Motorsport udružuje se s Multimaticom kako bi izradio svoje LMDh trkaće automobile…

Od 2023. trkački prototipovi opremljeni hibridnim pogonskim sustavom nadmetat će se u novoj klasi dva najvažnija svjetska prvenstva u sportskim automobilima: FIA Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti WEC i sjevernoameričkom IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Šasija Multimatic odabrana je kao osnova za razvoj Porsche LMDh prototipa, koji će se također natjecati na utrkama izdržljivosti u Daytoni, Sebringu i Le Mansu od 2023.

Propisi za kategoriju LMDh, kratica koja označava Le Mans Daytona hibrid – predviđaju da se svi prototipi u novoj vrhunskoj klasi temelje na šasiji jednog od četiri odobrena proizvođača. To su Multimatic, Oreca, Dallara i Ligier. Sestrinska tvrtka Volkswagen grupe, Audi, također će surađivati ​​s Multimaticom, što će rezultirati pozitivnijom sinergijom u zajedničkom razvoju novih trkaćih automobila.

“Multimatic je najočitije i logično rješenje za nas”, kaže Fritz Enzinger, potpredsjednik Porsche Motorsporta. “Ovu vrlo cijenjenu tvrtku i njen tim iskusnih stručnjaka poznajemo već dugi niz godina i stvarno smo uvjereni u kvalitetu njihova rada. Ne moramo s njima uspostaviti potpuno novi poslovni odnos  – to je vitalno i upravo je ono što je potrebno pri razvoju novog trkaćeg automobila. Nužno je da eliminiramo gubitke zbog trenja kako bismo osigurali da možemo obaviti savršen posao i brzo isporučiti ono što je potrebno.

Foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin