PAMETNO ULAGANJE

Porsche ulaže 75 milijuna dolara u tvrtku koja se bavi proizvodnjom sintetičkog goriva

Porsche ulaže 75 milijuna USD u HIF Global LLC. Zauzvrat, proizvođač sportskih automobila stječe dugoročni udio u navedenom poduzeću međunarodno aktivnog u razvoju projekata proizvodnih pogona e-goriva…

Među ostalim projektima, tvrtka sa sjedištem u Santiagu de Chileu gradi pilot postrojenje Haru Oni ​​eFuel u Punta Arenasu (Čile). Iniciran od strane Porschea i implementiran s partnerima uključujući Siemens Energy i ExxonMobil, očekuje se da će proizvodnja e-goriva nastalog iz vodika i CO2 pomoću energije vjetra krenuti sredinom 2022. godine. Ova sintetička goriva na bazi električne energije omogućuju rad motora s unutarnjim izgaranjem na potencijalno gotovo CO₂ neutralan način.

Svojim ulaganjem u HIF Global LLC Porsche sudjeluje u međunarodnom krugu financiranja zajedno s čileanskom tvrtkom Andes Mining & Energy (AME) i američkim tvrtkama EIG, Baker Hughes Company i Gemstone Investments.

AME ostaje većinski dioničar HIF Global LLC. Dodatni kapital bit će iskorišten za razvoj industrijskih postrojenja za sintetička goriva u Čileu, SAD-u i Australiji, koji imaju velike zalihe obnovljive energije.

Foto: Porsche

Autor