DRUGAČIJE, A TAKO DOJMLJIVE

Porsche vraća boje koje su obilježile njihove povijesne modele

Sa svojim novim opcijama Paint to Sample i Paint to Sample Plus, Porsche Exclusive Manufaktur proširuje svoju ponudu posebnih boja eksterijera za sve serije modela.

Njemački proizvođač sportskih automobila stavio je fokus na dostupnosti klasičnih boja, prepoznatljivih s klasičnih modela s Porsche oznakama. Za posebno individualne zahtjeve postoji i mogućnost izrade nijansi po mjeri prema specifikacijama kupca. “Neobične završne obrade boje poznate su kroz povijest našeg brenda i važna su značajka razlikovanja”, kaže Alexander Fabig, voditelj odjela za individualizaciju i klasiku. “Ovom ponudom oživljavamo kultne klasične boje i proširujemo širok raspon standardnih i posebnih boja u svim serijama modela za više od 160 nijansi.”

Za posebno individualne zahtjeve u boji, Porsche Exclusive Manufaktur ide korak dalje: s Paint to Sample Plus završni premaz boje može se birati gotovo potpuno slobodno. Ova je opcija dostupna za linije modela 911, 718 i Taycan.

Usporedba uzorka boje… (foto: Porsche)

Procedura je sljedeća: kupac u Porsche centru preda uzorak željene boje. Sve je izvedivo po pitanju primjera, od omiljene košulje ili šala do boje laka za nokte. Ovaj uzorak se zatim šalje u Porsche AG. Tamo se za svaki zahtjev provodi zasebna provjera izvedivosti, što može potrajati i nekoliko mjeseci, ovisno o poslu.

Ako je izvedivo, stručnjaci razvijaju nijansu na temelju dostupnih komponenti boje. Također je bitno definirati debljinu sloja, što omogućuje procesno stabilno, ponovljivo i lakiranje bez grešaka. Prije nego što se stvarno vozilo kupca boji, boja se nanosi na ispitno tijelo. Ako se pokaže da se željena nijansa ne može realizirati u skladu s uobičajenim standardima kvalitete, Porsche će snositi troškove testa izvedivosti.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo