ISPRAVLJANJE NACIONALNE SRAMOTE

Pravno rasplitanje slučaja Horvatinčić vraća povjerenje u pravosuđe

Foto: Pixabay

… i nalaže otvaranje slučaja sutkinje Šupe, koja je presudom u listopadu 2017. sablaznila javnost i ugrozila nacionalne interese te je pravosuđe treba trajno isključiti iz sustava, a DORH procesuirati

Pravno rasplitanje slučaja Horvatinčić, nepravomoćna presuda za teško kazneno djelo u pomorskom prometu, u ponovljenom pravosudnom postupku, i žalba DORH-a na blagost kazne, pokazuju da se stanje u našem pravosuđu, opravdano prokazano jednim od glavnih uzroka lošeg stanja prometnoj sigurnosti, počinje sređivati.

To nas obvezuje da odmah preispitamo slučaj sutkinje Šupe, koja je u listopadu 2017., vođenjem pravnog postupka te potpuno neshvatljivom, nacionalno sramotnom i  krajnje nepravednom odlukom sablaznila javnost te udarila u temelje prometnog prava i prometne sigurnosti.

Neovisno o subjektivnim i objektivnim razlozima za presudu koju je tada donijela, to je potpuno nespojivo s pravosuđem i krajnje suspektno. Stoga je nužno provesti ono što smo odmah predlagali, sutkinju Šupe trajno isključiti iz pravosuđa. Razloge njene presude treba rasvijetliti DORH.

Prometni stručnjak: Sutkinju koja je Horvatinčića oslobodila treba doživotno isključiti iz pravosuđa

‘Sutkinju izbaciti iz pravosuđa. Presuda je nacionalna sramota’

‘To je nacionalna sramota. Sutkinju treba isključiti iz pravosuđa’

Presuda Horvatinčiću je nacionalna sramota, a sutkinju Maju Šupe treba izbaciti iz pravosuđa, tvrdi prometni stručnjak Željko Marušić

Kako ubiti dvoje ljudi i za to ne odgovarati

 

Autor