NA DANAŠNJI DAN

Na ulazu u Hrvatsku, po zakonu, autobus su trebali preuzeti drugi vozači!

Zakonski gledano, autobus ne smije voziti dulje od 21 sat u jednom danu, pa se takav put ne može legalno odvesti s jednim autobusom i jednom posadom vozača…

Nažalost opet nesreća. Puno stradalih. Razlog vrlo vjerojatno umor. Vrlo vjerojatno su dva vozača vozila od Frankfurta prema Prištini, što je oko 1850 km. Za takav put autobusu po ljetnim gužvama sa stajanjem treba više 25 sati što dva vozača jednostavno ne mogu izdržati a niti ne smiju tako dugo voziti. Čisto sumnjam da su na ulazu u Hrvatsku autobus preuzeli drugi vozači što je zakonski bilo potrebno.

Nadam se da će nakon ove nesreće autobusne tvrtke voditi više brige o sigurnosti putnika a ne zbog štednje ugrožavati živote putnika. Sve u svemu, zakonski gledano autobus uopće ne smije voziti duže od 21 sat u jednom danu što znači da se takav put ne može legalno odvesti s jednim autobusom i jednom posadom vozača.

Ako gledamo na komfor zamislite samo putnika koji se mora voziti 25 do 30 sati u komadu, to je ispod svake ljudskosti. Autocesta A3 Zagreb-Bajakovo zbog toga je vrlo opasna, jer dijeli dva svijeta, a nažalost na tom putu kroz povijest stotine ljudi izgubilo je živote.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin