6 SATI VOŽNJE

Mercedes-Benz Actros s lakoćom odradio 330 tona teški izazov

Nakon višemjesečnog planiranja, Paule, tvrtka specijalizirana za prijevoz teških tereta sa sjedištem u Stuttgartu, dovršila je narudžbu tvrtke Maschinenbau Scholz GmbH & Co.

Zadatak je bio prevesti ogroman spremnik plina, na dionici dugoj 33 kilometra. Od proizvodnih pogona u Coesfeldu u njemačkoj Sjevernoj Rajni, do pristaništa na kanalu Datteln-Ems u Lüdinghausenu.

Poseban izazov ove vrste prijevoznog postupka predstavlja veliko težište tereta koji je u ovom slučaju težio oko 175 tona i dužine 25 metara, te visine i širine oko sedam metara. Ovdje je teret bio postavljen na poluprikolicu s 22 osovine. Kao rezultat, bilo je neophodno ne prijeći kut nagiba od pet stupnjeva, jer u protivnom postoji opasnost od prevrtanja tereta.

U akciji su bila četiri kamiona marke Mercedes-Benz, od kojih su dva bila četvoroosovinska, snage po 650 KS – iz tvrtke Paule. Druga dva kamiona su imala zadatak prevesti poklopac i druge dijelove dodatne opreme. svaki s širinom prijevoza oko osam metara.

foto: DaimlerNakon dobrih šest sati vožnje, transportni konvoj ukupne težine od gotovo 330 tona napokon je stigao do svog odredišta.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo