ČITAV NIZ PREKRŠAJA

Prometnom recidivistu prijeti novčana kazna do 80.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana!

Foto: MUP

U utorak, 12. srpnja u 14.20 sati u ulici Akademika Ladislava Šabana u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak.

Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog ispita bilo koje kategorije.

Obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu, isti je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled uzimanje uzoraka krvi i urina radi analize, što je odbio, piše PU varaždinska.

Također je utvrđeno da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja u vrijeme kad mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena mu je mjera zabrane polaganja vozačkog ispita do 6. prosinca 2023. godine.

Tijekom postupanja od njega je oduzeta drobilica s 0.2 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu. Također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je počinio prekršaje, uz prijedlog trajnog oduzimanja.

Navedeni je uhićen te je priveden u Policijsku postaju Ivanec, a potom i sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 10 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu do 80.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

Izvor: PU varaždinska

Autor

Preporučeni sadržaj