i masna kazna od 99.000 kuna!

U Splitu oduzeta cisterna zbog nezakonitog posjedovanja loživog ulja

Foto: Carinska uprava

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Split provodeći pojačane mjere nadzora na autocesti A1 pronašli su 2000 litara loživog ulja u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici su 23. prosinca 2022. na odmorištu autoceste A1 izvršili kontrolu autocisterne za prijevoz naftnih derivata u vlasništvu gospodarskog subjekta sa šireg područja Splita. Nadzorom je utvrđeno da je vozač navedenom autocisternom kao ugovorni prijevoznik obavljao dostave loživog ulja kupcima. Nakon što je obavio dostave loživog ulja koje je preuzeo na prijevoz, prema dokumentaciji koju je predočio carinskim službenicima, autocisterna je trebala biti prazna.

Foto: Carinska uprava

Fizičkim pregledom unutrašnjosti autocisterne u istoj je pronađeno ukupno 2000 litara loživog ulja za koje vozač ne posjeduje dokumentaciju i za koje prema izjavi ne zna podrijetlo. Pronađeno loživo ulje je oduzeto. Kao mjera osiguranja trošarinskog duga oduzeta je i autocisterna korištena za nezakonit prijevoz loživog ulja, a vlasniku autocisterne bit će izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 99.000 kuna.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo