"VESELO" NA ULICAMA METROPOLE

Ukrao Audi A3 u Dugoj Resi, dao se u bijeg policiji te unutar šest sati pronađen

-

Kroz kriminalističko istraživanje potvrđena sumnja da mu to nije jedino kazneno djelo…

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Krađa“ motornih vozila i jednog kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“.

Sumnja se da je u noći između 13. i 14. veljače 2022. godine u Dugoj Resi, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, ušao u neograđeno dvorište kuće, prišao nezaključanom osobnom automobilu marke Audi, a potom originalnim ključem koji je prethodno pronašao, automobil stavio u pogon te ga otuđio. Otuđeni automobil zatim je nastavio koristiti za vlastite potrebe.

U utorak, 15. veljače oko 18 sati na Črnomercu u Gradišćanskoj ulici, na parkiralištu, policijski službenici uočili su taj osobni automobil marke Audi ranije otuđen na području Duge Rese. U tom trenutku do vozila je došao osumnjičeni i vozilo stavio u pogon s namjerom da se istim udaljio. Tada, u pokušaju policijskih službenika da ga u tome spriječe, osumnjičeni ih vozilom ruši na tlo i daje se u bijeg. Tijekom bijega nastavio je vožnju u smjeru Zaprešića gdje je prouzročio prometnu nesreću te nastavio bijeg pješice, u nepoznatom smjeru.

Nakon takvog događaja, intenzivne mjere traganja zagrebačke policije, rezultirale su njegovim uhićenjem šest sati kasnije na području Zaprešića. Naime, istog dana oko 23.50 sati, on je uhićen i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja se da je počinio još dva kaznena djela „Krađa“ motornih vozila.

Naime, sumnja se da je u noći između 13. i 14. siječnja 2022. godine u Karlovcu, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, ušao u dvorište obiteljske kuće i iz njega otuđio nezaključan osobni automobil marke Audi, a koji je naknadno pronađen na jednom parkiralištu u Zagrebu.

Isto tako, sumnja se da je između 3. i 4. veljače 2022. godine između 22 i 5.40 sati u Poznanovcu, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi ušao u dvorište kuće te došao do natkrivenog prostora gospodarskog objekta i prišao nezaključanom osobnom automobilu marke Opel. Originalnim ključem koji se nalazio u kontakt bravi, vozilo je stavio u pogon i njime se odvezao. Osobni automobil naknadno je pronađen u Gornjoj Bistri.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

Foto: PU Zagrebačka

Autor