PA VI SLIKAJTE!

Vozači koji snimaju prometne nesreće, policija staje na kraj takvima u Njemačkoj!

U dortmundskoj policiji nisu zaboravili istaknuti da je kazna za ovo nekulturno snimanje 150 eura, mjeseca dana bez vozačke dozvole i jedan kazneni bod…

Revija HAK piše kako su u Njemačkoj posebno osjetljivi na vozače koji snimaju prometne nesreće – u vožnji! Mi bi samo dodali kako nisu samo oni. Nerijetko se upravo zbog takvih i ovako velike gužve formiraju na cestama, a sve samo kako bi oni vidjeli što se dogodilo.

Ta je navika iznimno opasna jer ste u vozilu koje se kreće i sami možete skriviti nesreću, a pritom je i dvojbena moralno, civilizacijski…

Snimati tuđu muku zaista dovodi pod znak upitnika ljudskost.

Policija u Dortmundu objavila je nekoliko fotografija vozača kamiona, koji su mobitelima prošle godine snimali nesreću u suprotnom prometnom traku na autocesti prema Bremenu. U toj prometnoj nesreće sudjelovala su četiri vozila, dvije osobe su teže ozlijeđene, a u vrijeme kad su nastale ove fotografije hitne službe obavljale su svoj posao i spašavale unesrećene.

Osim propisanih kazni od 150 eura za ‘fotoshooting’ na cesti, ostat ćete i na mjeseca dana bez vozačke dozvole i jedan kazneni bod te da su svi kažnjeni svi vozači čije su registarske oznake zabilježene. Ispravna odluka, bravo za policiju!

IZVOR: Revija HAK

Autor