Nadzor je proveden 27. svibnja

Proveden nadzor teretnih vozila na otoku Hvaru, kod dvojice utvrđena prisutnost droge THC!

Foto: Nikola Jurković (Arhiva)

Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije i dalje pojačano nadziru autobuse i teretna vozila na prometnicama Republike Hrvatske.

Kod dvojice vozača teretnih vozila preliminarnim testiranjem utvrđena je prisutnost droge THC, a ponuđeni stručni pregled i vađenje krvi i urina radi prisutnosti droge ili lijekova u organizmu vozači su odbili. Također je kod njih utvrđeno da su suprotno propisima koristili listiće tahografa, odnosno prvi vozač je koristio listić na ime druge osobe, dok drugi vozač nije imao kod sebe zapise za upravljanje teretnim vozilom za prethodnih 28 dana, a što je morao imati.

Drugi vozač je policijskim službenicima dragovoljno je izručio jedan plastični ‘smotuljak’ u kojem se nalazilo oko 7 grama marihuane.

Zbog utvrđenih prekršaja protiv vozača i odgovornih osoba pokrenuti su prekršajni postupci.

Policija će, u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva prometa i infrastrukture, nastaviti pojačano nadzirati autobusni promet i promet teretnih vozila kroz Republiku Hrvatsku te i tako preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

Autor

Preporučeni sadržaj