MADE IN SRBIJA

Prvi sportski automobil iz Srbije, upoznajte CMV RAW

Vjerojatno smo svi jednom maštali, kako bi voljeli imati svoj automobilski pogon, u kojem bi mi sami bili glavni dizajneri, inženjeri. Taj proces teško je i u snovima realizirati, zato pohvale na trudu susjedima…

Ariel Atom i KTM X-Bow dobivaju konkurenciju. Gledate u prvi pravi sportski automobil ‘Made in Srbija’. Zamišljen je kao trkački model za staze, koji će postavljati odlična vremena gdje god se pojavio, te za uživanju u vožnji na originalni trkački način, bez previše elektronike i pomagala. Najbolji podatak je masa od 810 kg koliko je težak RAW, a za pogon brine 2.0-litreni benzinac od 280 KS iz Forda i modela Focus ST.

Naziv RAW nije tu bez razloga, na engleskom to znači sirov, što na neki način i opisuje ovaj automobil. CMV RAW nije izrastao na temeljima nekog modela, već je konstrukcija projektirana od ‘od nule’ vrijedne ekipe iz CMV.

CMV RAW rezultat je rada mladih stručnjaka iz Centra za motorna vozila AMSS. Dizajneri, inženjeri, svi oni su zaslužni za ovaj model koji vas možda neće impresionirati izgledom, ali njihova ideja i želja da ovako nešto naprave je za svaku pohvalu. Mladi tim vjeruje kako bi jednog dana ovaj model stvarno mogao postati tražen. Vrijeme će pokazati.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo