UČINKOVITOST I EKOLOGIJA

Q Max Eurodizel – za sigurnu vožnju, manju potrošnju i niže emisije

Q Max Eurodizel: optimalno odabran paket dodataka nove generacije s “Dual Action” tehnologijom brine se o svim ključnim funkcijama dizelskog motora, od zaštite osjetljivih dijelova sustava napajanja do brzine i kvalitete izgaranja.

Motori naših limenih ljubimaca, kao i sve drugo u životu, neprestano se mijenjaju. Njihov razvoj i upotreba zadnjih godina sve više ovise o zahtjevima i ograničenjima zakonodavstva koja su u najvećoj mjeri usmjerena prema smanjenju utjecaja koje upotreba goriva može imati na našu životnu sredinu.

Nove generacije suvremenih benzinskih i dizelskih motora zahtijevaju i suvremeno gorivo, a njihov razvoj mora pratiti sljedeća usmjerenja:

 • smanjenje potrošnje i povećanje energetske učinkovitosti,
 • brigu za očuvanje nepromijenjenih uvjeta rada motora,
 • snižavanje emisija i negativnih utjecaja potrošnje goriva na okoliš.

Više prijeđenih kilometara jednim punjenjem spremnika

Optimalno odabran paket dodataka nove generacije s „Dual Action“ tehnologijom brine se o svim ključnim funkcijama dizelskog motora, od zaštite osjetljivih dijelova sustava napajanja do brzine i kvalitete izgaranja. Izuzetna kombinacija tih učinaka donosi manju potrošnju goriva i niže emisije. Ispitivanja na terenu potvrdila su da Q Max Eurodizel u optimalnim uvjetima potrošnje osigurava i do 50 prijeđenih kilometara više jednim punjenjem.

Tehnologija čišćenja Dual Action Technology

Sastavni su dijelovi motora zbog visokih temperatura, prirodnih svojstava goriva i vanjskih utjecaja podvrgnuti nastanku vrlo viskoznih i tvrdih taloga. Zbog toga dolazi do promijenjenih uvjeta koji utječu na sve ključne procese u motoru. Sve to odražava se u smanjenju snage i ubrzanja, povećanoj potrošnji goriva i većoj količini ispuštenih emisija. Zato u završnoj fazi može doći i do ozbiljnijih oštećenja motora.

U društvu Afton Chemical, s kojim Petrol surađuje već godinama, razvili su posebnu, poboljšanu formulu čišćenja i zaštite površine motora koja se temelji na tzv. Dual Action Technology tehnologiji. Radi se o jedinstvenom pristupu koji unikatnim i inteligentnim učinkom molekula postiže dvostruki učinak – čišćenje taloga s površine i istovremena zaštita površine od nastanka novog taloga.

Učinkovitim čišćenjem i zaštitom možemo usporiti, odnosno gotovo u cijelosti izbjeći neželjene procese u motoru. To znači postizanje uvjeta u kojima je moguće povećati snagu i odaziv motora te poboljšati pouzdanost djelovanja čime se povećava učinkovitost i ekonomičnost vožnje.

 Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Q Max Eurodizel premašuje zahtjeve europskog standarda za dizelsko gorivo EN 590 (SIST EN590). Ispitivanja goriva Q Max Eurodizel provedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

 • do 3,7 % manja potrošnja,
 • 100 % poboljšana čistoća dijelova motora,
 • do 3,5 % povećanje snage i 4,4 % poboljšana odzivnost motora,
 • potpuna zaštita od blokiranja injektora,
 • 46 % poboljšana zaštita od trošenja površina,
 • 95 % bolja zaštita od korozije,
 • manje pjenjenja za veći kapacitet punjenja spremnika,
 • 11 % niže emisije NOx i 6,2 % manje čvrstih čestica (PM).

U skladu s najstrožim standardima zaštite okoliša

Q Max Eurodizel ispunjava sve stroge zahtjeve koje nalažu zakonodavstvo i proizvođači motora. Gorivo ne sadržava sumpor i nimalo ne šteti čak ni najzahtjevnijim sustavima čišćenja ispuha koji su dio suvremenih dizelskih motora Euro 5 i 6. Ispitivanja goriva Q Max Eurodizel na motorima i terenu dokazala su do 11 % nižu emisiju dušikovih spojeva te 6 % manji sadržaj čvrstih čestica.

Poboljšanim Q Max gorivima postići ćete veće udaljenosti i istovremeno zaštititi motor svojeg automobila te smanjiti štetne emisije. To je dovoljan razlog da se uputite u najbliže Petrolovo prodajno mjesto na kojemu ćete si tako osigurati sigurniju, ekonomičniju i zdraviju vožnju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin