RANGE ROVER SLAVI 50. ROĐENDAN

Range Rover Fifty posebna je inačica za 50. rođendan modela

-

Range Rover predstavljen je 17. lipnja 1970., a njemu u čast ova će posebna serija popularnog SUV modela biti proizvedena u 1970 primjeraka…

Range Rover Fifty inačica bazirana je na paketu opreme Autobiography, a obilježava 50 godina postojanja ovog kultnog SUV modela. Kada je prvotno predstavljen 1970., bio je apsolutni hit zbog svojih terenskih sposobnosti i praktičnosti, a s vremenom je postajao sve luksuzniji i otmjeniji.

(foto: Range Rover)

Po uzoru na svojeg prethodnika, nova inačica stiže s Auric Atlas obojenim elementima na prednjoj masci te ventilacijskim otvorima, a SVO (Special Vehicle Operations) inačicu moguće je dobiti u limitiranim brojkama u Tuscan Blue, Bahama Gold te Davos White bojama. Ostatak od ukupno 1970 primjeraka bit će obojen u Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba ili Santorini Black boje.

(foto: Range Rover)

Tu su i Fifty oznake na prednjem panelu te na naslonima za glavu, specijalni 22 inčni aluminijski naplatci te pločica sa serijskim brojem. Ispod haube prvotno će biti 5.0 supercharged V8 motor koji ispucava 525 KS i 625 Nm, a kasnije će stići i hibridna inačica.

(foto: Range Rover)

Premda cijene još nisu poznate, očekuje se kako će ova posebna inačica na tržište stići u jesen ove godine.

Autor