PRODAJA RARITETA

Raritetna Acura NSX Zanardi Edition traži novog vlasnika

Acura NSX, kultni sportski model iz 90-ih godina prošlog stoljeća bio je izrađen i u specijalnoj Zanardi inačici, u čast Alexu Zanardiju i njegovim titulama u Champ Car World Series natjecanju. Upravo jedan takav traži novog vlasnika…

Devedesetih godina, japanska je autoindustrija na svijet i ceste donijela izuzetno zanimljive modele. Nissan je žario i palio s modelom Skyline GT-R, Toyota s četvrtom (kultnom) generacijom modela Supra, a Honda (u SAD-u Acura) kupce je počastila s modelom NSX.

(foto: Bring A Trailer)

U SAD-u NSX bio je ponuđen u specijalnoj Zanardi Edition inačici unutar modelske godine 1999. Ukupno je bilo pripremljen 51 primjerak, a jedan takav se sada našao na stranicama Bring A Trailer.

(foto: Bring A Trailer)

Lakiran u crvenu boju s crnom unutrašnjošću ne razlikuje se od ostalih limitiranih modela. Ključ svega je manjak kilograma zahvaljujući fiksnom krovu, laganom stražnjem spojleru, mehaničkom upravljaču, BBS aluminijskim naplacima (16″ sprijeda te 17″ straga) te lakšem akumulatoru. Interijer je kao nov, dok se brojač kilometara zaustavio na 57 tisuća milja (92.000 kilometara).

(foto: Bring A Trailer)

Ispod haube nalazi se atmosferski 3.2 VTEC V6 motor koji razvija 293 KS te 303 Nm. Prethodni vlasnik ga je doslovce mazio i pazio, a aukcija traje još dva dana. Cijenom od 79.500 dolara nije jeftin, ali svakako vrijedi.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo