RAZGOVOR

“Razgovor s Fiatom” novi je format gdje direktor Fiata odgovara na pitanja koja postave korisnici

Koristeći novi oblik videozapisa sniman doma na pametnom telefonu, Luca Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA regiju, osobno odgovara na pitanja potencijalnih kupaca o modelu New 500…

Fiat je osmislio novu „više osobnu“ komunikacijsku strategiju koja teži održavanju kontakta s Fiatovim klijentima na jednostavan, učinkovit i trenutan način. Jedna od alatki korištenih u ovoj strategiji je „Razgovor s Fiatom“, niz videozapisa u kojima će Luca Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA regiju, izravno odgovarati na pitanja potencijalnih kupaca koji su zainteresirani za model Fiat New 500. Iz chata će se preuzeti pitanja o novom modelu, koja će poslati i stari i novi kupci zainteresirani za dobivanje detaljnijih informacija o Fiatovom novom i „u potpunosti električnom“ modelu.

Videozapisi „Razgovor s Fiatom“ dijelit će se s korisnicima chata i objavljivati na Fiatovom YouTube kanalu, na ovoj poveznici, te će se snimati „doma“ na pametnom telefonu, u skladu s mjerama sigurnosti koje su trenutačno na snazi. Videozapisi će se objavljivati dvaput mjesečno i omogućiti Fiatu da reagira na teme od zajedničkog interesa te dijeli poruke i novosti o modelu New 500.

(foto: Fiat)

Za prvi videozapis „Razgovora s Fiatom“ odabrana su tri pitanja za koja se smatralo da su odgovori na njih bitni širokom spektru korisnika. Razgovaralo se o dometu vozila, cijeni modela te datumima isporuke krajnjim korisnicima. Odabrana pitanja poslali su korisnici iz triju zemalja: Njemačke, Francuske i Italije.

Chat posvećenom modelu New 500 prvi je takve vrste u automobilskoj industriji. Predstavlja posebni kanal za potencijalne kupce modela New 500 – koji su izrazili interes za „La Prima“, numeriranu verziju modela, s posebnim numeriranim znakom za prvih 500 vozila i „La Prima“ znakom za kasnije modele. Kanal je također namijenjen onima koji su zainteresirani za ovaj model u širem smislu.

Sustav se temelji na tehnologiji, u vlasništvu tvrtke LivePerson, koja povezuje različite platforme za razmjenu poruka, kako bi klijenti mogli započeti i nastaviti razgovore jedan na jedan i s dodanom vrijednošću sa svojim krajnjim korisnicima. Ciljevi projekta obuhvaćaju u potpunosti potrebe klijenta: od potrazi za informacijama tijekom pretprodajnog postupka do podrške prilikom kupnje te, naravno, korisničke podrške.

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo