KULTNI AUTOMOBIL NA AUKCIJI

Reliant Regal Supervan III, kultni automobil iz serije Mućke, uskoro na Silverstone aukciji!

Reliant Regal Supervan III iz serije Mućke krajem ožujka ide na aukciju…

Kultni Reliant Regal Supervan III iz 1972. jedan je od malo sačuvanih primjeraka kakvog smo svi viđali na televiziji u popularnoj seriji Mućke. Kombi je jedno od najprepoznatljivijih vozila na britanskoj televiziji, a pojavio se zajedno s Davidom Jasonom i Nicholasom Lyndhurstom. Razvija maksimalnu brzinu od 55 km/h, a na televizijskim ekranima je korišten za prijevoz obitelji na nekoliko odredišta, a vjeruje se da se dobro podnio rigoroznim dugim danima snimanja.

Kombija današnji vlasnik je koristio šest godina. U pripremi za prodaju, kombi je prošao neke servisne preinake, uključujući kupovinu novih guma i novih kočnica. Kombi ostaje jedinstven s detaljima iz serije poput lutke za napuhivanje koja se nalazi u stražnjem prozoru.

Gary Dunne, kontrolor prodaje aukcija Silverstone, komentirao je: „Ovo je jedan od rijetkih originalnih automobila koji su krasili set serije Mućke više od dva desetljeća, ali i drugi takav kojeg smo imali čast prodati. Ovo je prvi automobil koji će ići na aukciju u 2021. godini.”

Cijena za sada nije poznata, a vozilo će biti ponuđeno na aukciji 27. ožujka ove godine.

Foto: Silverstone Auctions

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin