FRANCUSKI STRUJNI ADUT

Renault 4ever (2024.): reinkarnacija legende na električni pogon

Luca de Meo, novi šef Renaulta, najavio je proizvodnju sedam električnih automobila do 2025., nakon električne Petice stići će i legendarna Četvorka na struju…

U Renaultu planiraju pokrenuti gamu novih modela A, B i C segmenta s električnim pogonom, na koncernskoj zajedničkoj CMF-BEV platformi za električni pogon. Baza za sve modele bit će uspješni model Renault Zoe, jedan od najpopularnijih automobila na struju.

Najzanimljiviji je Renault 4ever, reinkarnacija slavnog modela Renault 4, poznatiji kao Četvorka. Kao i svi novi Renaultovi automobili na struju dobit će karoseriju sa strukturom od visokočvrstog čelika, te poklopcima i krovom od aluminija, što će smanjiti masu i omogućiti ugradnju veće baterije.

Karoserija će biti dizajnirana u nostalgičnoj formi, ali za broj veća nego u originalnoj verziji. Pokretat će se elektromotorom od 100 kW te će s litij-ionskom baterijom od 55 kWh imati doseg 400 km. Prezentacija je predviđena za 2024., uz cijenu (bez poticaja) oko 30.000 eura.

Dolje (žuti) je budući električni Renault 5, a Renault 4ever će se proizvoditi u standardnoj verziji (sredina) i furgonskoj (gore)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin