PREMIJERA

Renault Captur (2024.), veliko osvježenje za francuski hit model

Foto: Renault

Captur je predstavljen sa sloganom “voiture à vivre” (auto za život).Ima smisla…

Danas je predstavljen novi Renault Captur. Svestran je i multitalentiran, kompaktan izvana (4,23 m) i prostran iznutra, modularan za prilagodbu korisnicima, jednako kao kod kuće u gradu ili izvan mreže. Kupci cijene i dobivaju opet visoki položaj sjedenja, koji omogućuje lak pristup vozilu i dobru preglednost ceste. Sve te kvalitete objašnjavaju uspjeh automobila koji je prodan u više od dva milijuna primjeraka u 90 zemalja diljem svijeta od lansiranja prije deset godina.

Foto: Renault

Novi Captur usvaja novi dizajnerski jezik koji je pokrenuo Gilles Vidal, Renaultov voditelj dizajna. Igrajući na kartu agresivnijih linija i preciznih detalja, novi jezik stvara stilskiji i dinamičniji učinak. Sa svojim novim prednjim dijelom, Novi Captur dobiva vrhunski izgled.

Foto: Renault

Novi Renault Captur nastavit će postavljati standarde u urbanim SUV vozilima, tržištu koje čini polovicu ukupne prodaje u B-segmentu, koji sam čini 30% ukupnog tržišta. Novi Captur zadržava svoju svestranost, dvobojne boje karoserije i izdašan unutarnji prostor, zajedno s nizom genijalne opreme visoke tehnologije. Uz ove kvalitete, koje su sve dio njegove DNK, Captur nove generacije dobiva niz novih značajki. Izražajniji iznutra i izvana, stil donosi jedinstvenu notu elegancije i sportskog duha s novom završnom obradom Esprit Alpine. Kabina je predstavljena novim presvlakama i novim opcijama zaslona na kontrolnoj ploči. Dostupan ovisno o verziji, multimedijski sustav OpenR Link s ugrađenim Googleom pruža najbolje u ugrađenoj tehnologiji s Android Automotive 12, prvim u svijetu u B segmentu. Potpuno nova elektronička arhitektura podiže sigurnost na novu razinu, s nizom najnovije generacije pomoći u vožnji uključujući funkciju predvidljive hibridne vožnje i Active Driver Assist, za razinu 2 autonomne vožnje.

Foto: Renault

Ovisno o zemlji prodaje, novi Renault Captur bit će dostupan s nizom od pet motora, uključujući opciju potpunog hibrida E-Tech od 145 KS, koju je već odabralo preko 41% kupaca u Francuskoj. Za veći užitak u vožnji i dinamičniju vožnju, vozni je učinak revidiran, a servo upravljač ponovno kalibriran. Ovisno o verziji, sustav Extended Grip optimizira trakciju u svim uvjetima vožnje.

Proizvodi se i dalje u tvornici u Valladolidu, novi Renault Captur bit će dostupan u Europi od travnja 2024.

“Prije više od 10 godina, Renault je raskinuo s kodeksima B segmenta ulivši Capturu DNK “voiture à vivre” (auto za život). Ova vizija je utjelovljena maksimalnom udobnošću: visokim položajem za vozača , udoban interijer koji se može prilagoditi životu vozača i putnika, a da pritom ostane kompaktan: Nadovezujući se na svoj uspjeh, s više od 2 milijuna prodanih vozila, Captur se i dalje izdvaja iz gomile još više u skladu s vremenom, s novim dizajnom, potpuno hibridnim motorom E-Tech i OpenR Linkom s integriranim Googleom. Sve su to korisne tehnologije, a naši ih korisnici hvale.” govori Fabrice Cambolive, izvršni direktor marke Renault.

“Dok je zadržao prednosti koje su ga do sada učinile uspješnim, Novi Captur ističe svoju osobnost novim i dinamičnijim proporcijama. Potpuno transformirani, vodoravni prednji dio prije svega, dajući mu snažan stilski identitet.” opisala je Captur Paula Fabregat, direktorica dizajnerskih projekata francuske marke.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo