HIBRIDNI SUV U IZAZOVU

Renault Espace E-Tech 200 na testu izbjegavanja sjevernog jelena, položio ispit?

Foto: km77 (Screenshot)

Novi Renault Espace kao što već znate promijenio je formu, postao je SUV i dobio hibridnu E-Tech formulu uspjeha. Test vožnja između čunjeva nije mu bila nikakav problem?

Španjolska redakcija km77 redovito provodi testiranja na poligonu, u formi naglih promjena pravaca i kočenja. U testu izbjegavanja sjevernog jelena ovaj put se našao – Renault Espace. Nova generacija donosi nam hibridni SUV koji može imati pet ili sedam sjedala. Renault je odustao od karoserije monovolumena koja se veže za ovaj naziv od 1984.

Espace je veći brat Australa. Veći znači 21 cm dulji (4,72 m). Izgrađen je na istoj platformi (CMF-CD), izduženoj u središnjem dijelu – 7,1 cm između osovina kotača – i u završnom dijelu iza stražnjih kotača. Ovo povećanje veličine omogućuje ugradnju trećeg reda sjedala i stoga nudi sedam sjedala. Prostor za putnike je normalan, s tim da je treći red gotovo neupotrebljiv ako se sjedala drugog reda ne pomaknu ipak nešto prema naprijed (podešavaju se po 26 centimetara) jer noge ne stanu između klupe i prednjeg naslona. Zauzvrat, u drugom redu ima standardno podosta mjesta.

Gume na testiranoj izvedbi bile su Michelin Primacy 4 S1 235/45 R20.

I mi smo nedavno testirali novi Renault Espace.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo