SVE ZA EKOLOGIJU

Renault Grupa potpisala je pismo namjere s tvrtkom Geely i Aramco, sve u svrhu nižih razina emisija

Novi poticaj za Renault Grupu u utrci za smanjenjem štetnih emisija! Renault Grupa potpisala je pismo namjere s tvrtkom Geely i Aramco s ciljem stvaranja nove tvrtke za razvoj pogonskih tehnologija s niskom razinom emisija.

Potpisivanjem pisma namjere, Aramco bi mogao postati manjinski dioničar nove tvrtke za razvoj pogonskih tehnologija koju zajedno čine grupa Geely i Renault Grupa, a bit će usmjerena na razvoj tehnologija za termičke i hibridne pogone, poglavito u području sintetičkih goriva i nove generacije tehnologija temeljenih na vodiku.

Potpisivanjem pisma namjere, Aramco bi mogao postati manjinski dioničar nove tvrtke za razvoj pogonskih tehnologija koju zajedno osnivaju Geely Holding Grupa (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175), zajednički pod nazivom „Geely”, i Renault Grupa. Nova će tvrtka biti usmjerena na razvoj tehnologija za termičke i hibridne pogone.

Ulaganje tvrtke Aramco trebalo bi poduprijeti njezin razvoj i pridonijeti ključnim istraživanjima i razvoju u području sintetičkih goriva i nove generacije tehnologija temeljenih na vodiku. Očekuje se da će tvrtka Geely i Renault Grupa zadržati jednake vlasničke udjele u novoj neovisnoj tvrtki.

S globalnom mrežom od 17 tvornica za proizvodnju motora i pet znanstveno-istraživačkih centara na tri kontinenta, nova bi tvrtka trebala postati samostalni globalni dobavljač. Osim toga, očekuje se da će godišnje proizvoditi više od pet milijuna termičkih, hibridnih i plug-in hibridnih motora i prijenosnih sustava te opskrbljivati više od 130 zemalja i regija.

Luca de Meo, glavni direktor Renault Grupe, izjavio je: „Suradnja s tvrtkom Aramco i Geely Grupom podići će našu zajedničku tvrtku za razvoj pogonskih tehnologija na novu razinu i osigurati nam stanovitu prednost u razvoju tehnologija termičkog motora s izrazito niskom razinom emisija. Aramco raspolaže neusporedivim znanjima koja će nam pomoći da stvorimo revolucionarne inovacije u području sintetičkih goriva i vodika.”

Daniel Li, glavni direktor Geely Holding Grupe, izjavio je: „Želimo izraziti dobrodošlicu tvrtki Aramco koja će nam se pridružiti u stvaranju vodeće svjetske tvrtke za razvoj održivih pogonskih tehnologija. Ulaganje koje je predložila tvrtka Aramco ujedno je priznanje svjetskih predvodnika industrije u pogledu poslovnih izgleda nove tvrtke i vizije stvaranja revolucionarnih bezugljičnih goriva s niskom razinom emisija, kao što su metanol i vodik.

Mohammed Y. Al Qahtani, izvršni potpredsjednik organizacije Downstream, Aramco, izjavio je: „Ovo pismo namjere nova je prekretnica u našoj trajnoj posvećenosti prijevoznim tehnologijama te predstavlja platformu za daljnja istraživanja i razvoj inovativnih motora tvrtke Aramco. Planirana suradnja s tvrtkom Geely i Renault Grupom trebala bi poduprijeti razvoj pogonskih tehnologija u čitavoj automobilskoj industriji te se odvijati u skladu našim globalnim operacijama.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo