GOSPODARSKI SEKTOR KAO GLAVNI FAKTOR

Renault grupa sve više gleda prema Kini, uz naglasak na gospodarska i električna vozila

Grupa Renault usmjerit će se na prodaju lakih gospodarskih vozila (LGV) i električnih vozila (EV) u Kini, a za prodaju bit će zaduženo društvo Renault Brilliance Jinbei Automotive Co., Ltd….

Nova prodajna strategija za kinesko tržište temelji se na dva ključna stupa Grupe: električnim vozilima (EV) i lakim gospodarskim vozilima (LGV). U okviru nove strategije, aktivnosti grupe Renault u Kini temeljit će se na više novih faktora.

Kada je riječ o osobnim vozilima pokretanim motorom s unutarnjim izgaranjem, Grupa Renault postigla je preliminarni dogovor o prijenosu vlastitih udjela na društvo Dongfeng Motor Corporation. Društvo DRAC prekinut će sve aktivnosti povezane s Renaultom.Renault će preko svojih koncesionara i u suradnji s Alijansom nastaviti pružati vrhunsku postprodajnu uslugu za 300.000 kupaca.

„Otvaramo novo poglavlje svojeg poslovanja u Kini. Usmjerit ćemo se na prodaju električnih vozila i lakih gospodarskih vozila, dvaju ključnih stupova mobilnosti budućnosti, te na još učinkovitiju suradnju s Nissanom”, izjavio je Francois Provost, predsjednik grupe Renault za kinesku regiju.

(foto: Renault)

Više informacija o daljnjem razvoju Renaultovih osobnih vozila bit će poznato po objavi Renaultovog novog srednjoročnog strateškog plana. Nadalje, Renault i Dongfeng nastavit će surađivati s Nissanom na razvoju nove generacije motora, što uključuje isporuku komponenti društvu DRAC i licenciranje dizelskih motora društvu Dongfeng Automobile Co., Ltd. Renault i Dongfeng surađivat će i na inovativnom razvoju inteligentnih povezanih vozila.

S ukupno 860.000 prodanih primjeraka električnih vozila u 2019., Kina je bez sumnje najveće tržište električnih vozila u svijetu. Prodaja električnih vozila na kineskom tržištu trebala bi doseći 25 % do 2030.

Grupa Renault, pionir električnih vozila, prodala je gotovo 270.000 električnih vozila diljem svijeta od 2011. Zahvaljujući tomu stekla je snažnu prednost u odnosu na konkurente u Kini, o čemu svjedoči uspješno predstavljanje Renaulta City K-ZE. Riječ je o prvom električnom vozilu nastalom u suradnji više marki koje konkurira modelima najboljih lokalnih proizvođača u A-segmentu.

Grupa Renault namjerava učvrstiti partnerstvo s Nissanom i Dongfengom u okviru društva eGT i tako plasirati City K-ZE na svjetsko tržište. Europska inačica temeljena na konceptnom vozilu Dacia Spring naći će se u prodaji od 2021.

Društvo JMEV glasi za agilnog i vještog igrača na tržištu električnih automobila još od svojeg osnivanja 2015. Uz Renaultovu podršku u pogledu kvalitete i tehnologija, JMEV namjerava sa svoja 4 ključna modela ostvariti udjel od 45 % na kineskom tržištu električnih vozila do 2022.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo