ODLIČAN POSAO FRANCUZA

Renault je u Europi i dalje uvjerljivo broj 1 u prodaji električnih modela

Advertisements

Pionir u području električne mobilnosti, Renault je zauzeo prvo mjesto na europskom tržištu električnih automobila s ukupno 95.985 prodanih primjeraka do kraja studenog 2020.

U usporedbi s prethodnom godinom, broj registracija električnih vozila Grupe narastao je za 80 %. Takav je rast dokaz da Renaultova ponuda električnih vozila ispunjava najrazličitije potrebe kupaca.

Treća generacija Renaulta ZOE (predstavljena 2019.) svojim dizajnom i značajkama postavlja letvicu u klasi u pogledu dosega, svestranosti i učinkovitosti. ZOE je i dalje najprodavaniji električni osobni automobil u Europi. Od siječnja 2020. godine prodano je više od 84.000 primjeraka Renaulta ZOE, gotovo dvostruko više u usporedbi s prethodnom godinom (u razdoblju od siječnja do kraja studenog 2019.).

ZOE je tako vodeći električni automobil na glavnim tržištima kao što su Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Portugal. U Europi je od njegova predstavljanja prodano više od 268.000 primjeraka.

Kangoo Z.E. najprodavanije je električno lako gospodarsko vozilo od predstavljanja 2010. godine. U ovoj je godini do kraja studenog registrirano 8498 vozila Kangoo Z.E., što znači da je svaki treći prodani električni LGV Kangoo Z.E. U Europi je od predstavljanja Renaulta Kangoo Z.E. 2010. godine prodano više od 57.595 primjeraka.

Nedavno predstavljeni Twingo Electric postao je referentnim modelom u A-segmentu električnih vozila s ukupno 1760 registriranih vozila u Europi. Zahvaljujući njegovoj okretnosti, prilagodljivosti i dosegu od 190 km prema WLTP-u (do 270 km prema podacima WLTP-a za gradsku vožnju), Twingo Electric savršen je pratitelj na svakodnevnim putovanjima.

• Renault ZOE, najprodavanije električno vozilo u Europi
• Renault Kangoo Z.E., najprodavanije električno lako gospodarsko vozilo u Europi
• Renault je ove godine do kraja studenog prodao više od 95.000 električnih vozila

Ponuda električnih vozila marke Renault uključuje i Twizy s više od 31.00 prodanih primjeraka i Master Z.E., LGV s utovarnim kapacitetom od 3,5 t. Zahvaljujući stručnosti u području električnih vozila, Renault je nedavno predstavio prinovu kojom najavljuje budućnost svoje električne ponude: Megane eVision. Temeljen na Alijansinoj platformi CMF-EV, serijski automobil razvijen iz koncepta Mégane eVision bit će Renaultov doprinos segmentu C električnih automobila. Osim posve električnih vozila, Renault nudi komplementarnu ponudu hibridnih i punjivih hibridnih motora na svojim najprodavanijim modelima (Clio, Captur i Megane) i novim vozilima kao što je Mégane Conquest.

Autor