VELIKI INTERES ZA STRUJOM U PROMETU

Renault Zoe tražena je roba u gradu, zabilježen rekordan broj naručenih i registriranih modela u lipnju

Advertisements

U lipnju je u Europi naručeno više od 11.000 primjeraka Renaulta ZOE, a registrirano više od 10.000 električnih primjeraka…

U ovako teškim vremenima, do odličnih prodajnih rezultata. Već u svibnju, obilježenim ponovnim pokretanjem komercijalnih aktivnosti u većini europskih zemalja, Grupa Renault zabilježila je rast prodaje Renaulta ZOE za 56 % u odnosu na prethodni mjesec.

U lipnju se taj rast nastavlja i potvrđuje novim rekordom. Grupa Renault zabilježila je ukupno 11.158 narudžbi modela ZOE u Europi.

U Francuskoj, inače najvećem tržištu električnih vozila Grupe Renault, samo je u prošlom mjesecu zabilježeno 7.050 narudžbi Renaulta ZOE, što je tri puta više (rast od +355 %) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

foto: Domagoj Kovačić

Prodaja raste i u ostatku Europe. Primjera radi, u Njemačkoj se broj narudžbi Renaulta ZOE povećao za 117 % odnosno na 1.990 naručenih primjeraka.

Osim porasta broja narudžbi, zabilježen je i rekordan broj registriranih vozila s 10.944 Renaulta ZOE u Europi (privremeni podatak), odnosno 107 % više u odnosu na lipanj prošle godine.

Taj prodajni uspjeh, kao i stručnost u razvoju električnih vozila, koja je još jednom dokazana predstavljanjem hibridnih motora E-TECH (novi Clio E-TECH, novi Captur E-TECH Plug-in i novi MEGANE Grandtour E-TECH Plug-in), podupiru Grupu u njezinu nastojanju da ispuni ciljeve povezane s normom CAFE.

Autor