SLIKE S TERENA

Rimac Campus odlično napreduje, početak rada već 2024. godine!

Foto: Rimac Automobili
-

Proizvodna hala površine 70.000 m2 trebala bi biti dovršena sredinom sljedeće godine, kada će krenuti proizvodnja Rimac Technology elemenata…

Proizvodna hala činit će srce novog Rimac Campusa, u kojem će, kada bude dovršen, raditi i 2500 zaposlenika Rimac Grupe. Campus će postati ne samo baza za globalnu proizvodnju Rimac komponenti i vozila, već i korporativno sjedište i centar za istraživanje i razvoj.

Izgradnja proizvodnog pogona ima prioritet u odnosu na ostala područja kampusa od 200.000 m2 zbog brzog rasta ogranka Rimac Technology Grupe Rimac. Rimac Technology razvija i proizvodi napredne komponente za elektrifikaciju za najveće svjetske proizvođače originalne opreme i već javno surađuje s markama poput Porsche, Hyundai, Automobili Pininfarina, Aston Martin i mnogim drugima. Dok Campus bude u potpunosti dovršen, već će biti u kapacitetu za isporuku projekata Rimac Technology.

Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac, osnivač i predsjednik Uprave Rimac grupe, rekao je: “Kada je projekt Campus dobio zeleno svjetlo imali smo 400 zaposlenih. Danas imamo više nego utrostručenu brojku i već znamo da će Campus biti samo početak naših planova za širenje. Po završetku cijelog projekta, uredi će biti puni, a proizvodna hala radit će 100%. Iako kampus vidimo kao naš dugoročni dom, već planiramo izgradnju novog ‘Mega kampusa’ – izgrađenog na zemljištu tri puta većem od kampusa – usmjerenog na još veći razvoj proizvodnog potencijala Rimac Technology.”

Kada bude dovršen, cijeli Rimac Campus bit će održiv, ugljično neutralan i usmjeren prema svojim stanovnicima. Ogromni, ravni krov proizvodnog pogona bit će prekriven solarnim pločama za proizvodnju električne energije i bit će povezan sa sjedištem i zgradom istraživanja i razvoja velikim ostakljenim restoranom suptilno ugrađenim u krajolik, s otvorenim pogledom s obje strane. Na jednom kraju ove zgrade bit će dječji vrtić i prodajni prostor, na drugom kraju izložbeni prostor i muzej. Postrojenja za dizajn i razvoj, uključujući izradu prototipova, također će se nalaziti ovdje.

Naravno, u skladu s fokusom marke na upečatljiv dizajn, inovativnost i održivost, novi će kompleks sadržavati mnoge pametne i jedinstvene značajke. Među njima su urbana ‘močvara’ i livade, plus vrt na krovu, zapovjedni centar, VR-sobe i nekoliko strogo tajnih projektnih soba. Vrhunski izložbeni prostor za prilagodbu i bar također će se nalaziti u novom kampusu.

Po dovršetku, cijeli će kampus biti okružen testnom stazom na licu mjesta, koja će biti posebno razvijena kako bi sadržavala “kut za driftanje”. Jedinstveno, lokacija će također biti bez ograda, potpuno otvorena za javnost kako bi mogla uživati u prostoru i biti s Rimac zaposlenicima.

Foto: Rimac Automobili

Projekt Rimac Campus jedan je od trenutno najvećih građevinskih projekata u Europi, ne samo u automobilskoj industriji. Predstavljajući ukupnu investiciju veću od 200 milijuna eura, sa 100.000 m2 izgrađenog prostora na lokaciji od 200.000 m2, kampus bi trebao biti u potpunosti operativan 2024. godine.

Autor