VELIKI SKUP TALENATA NA SJEVERU HRVATSKE

Rimac Group Formula Student Alpe Adria održan protekli vikend, pobjede odnijeli timovi iz Austrije i Njemačke

Čak 1200 studenata iz cijelog svijeta pokazalo je svoje znanje i viziju u Novom Marofu…

U nedjelju je utrkom izdržljivosti uspješno završeno peto izdanje natjecanja Rimac Group Formula Student Alpe Adria koje je ove godine na stazi St Rauš u Novom Marofu okupilo preko 1.200 studenata iz cijelog svijeta, kao i poznata lica iz automobilske industrije u potrazi za novim talentima. Najboljim timovima su se pokazali njemački Rennstall Esslingen u kategoriji ICE vozila, dok je u kategoriji bolida na električni pogon pobjedu odnio austrijski Joanneum Racing Graz.

Vikend je bio u znaku atraktivnih dinamičkih disciplina koje su privukle veliki broj gledatelja zainteresiranih za bolide u izradi ambicioznih studenata. Osim dinamičkih disciplina, natjecatelji su bodove prikupljali i na račun prezentacije poslovnog plana, inženjerskog dizajna te troškova i izrade samog vozila.

U subotu je na stazi, sa zalaskom sunca i spuštanjem padobranca, započeo formacijski krug s 30-ak formula predvođenih Rimac Neverom.
Zahvaljujući atraktivnoj suboti, gledatelji su u nedjelju počeli pristizati i prije službenog otvaranja kako bi imali priliku pogledati
najzanimljiviju dinamičku disciplinu – Izdržljivost. Sa zadnjim bolidom koji je ušao u cilj, označen je i službeni kraj petodnevnog događanja i organizatorima je ostalo zbrojiti rezultate i pripremiti se za dodjelu nagrada i proslavu.

Foto: Službeni album

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo