SKUPLJATE HOT WHEELS MODELE?

Rimac Nevera u Hot Wheels izdanju, kolekcionarska minijatura odmah je raspordana!

Rimac Nevera bila je dostupna novoj publici entuzijasta, s novopredstavljenim modelom Hot Wheels u mjerilu 1/64, kažemo bila jer je limitirana kolekcija – doslovno razgrabljena!

Mala Rimac Nevera, koju je razvio Mattel, u Hot Wheels izdanu dostupna je u boji Riviera Blue. Minijaturna Nevera vjerna je rekreacija revolucionarnog potpuno električnog hiperautomobila od 1.914 KS.

Predstavljen od strane američkog proizvođača igračaka Mattel 1968. godine, brend Hot Wheels ima kultni status u svijetu automobila, kako među mladim ljubiteljima automobila, tako i među ozbiljnim kolekcionarima. Sada u svojoj 55. godini, Hot Wheels model lijevanog automobila je broj jedan po prodaji igračka u svijetu sa otprilike 16,5 Hot Wheels modela prodanih svake sekunde.

Rimac Nevera sada je jedan od posljednjih sudionika ove bogate tradicije. Isklesane linije automobila i pažljivo uravnotežen aerodinamični dizajn – djelo Adriana Mudrija i njegovog tima – delikatno je minijaturizirao 3D modeler, Manson Cheung. Najpoznatiji po svom kiparskom radu, Cheung je u Mattelu od 2000. godine, odgovoran za smanjenje nekih od najlegendarnijih djela automobilskog dizajna.

Cheung je uhvatio jedinstveni profil Nevere, namjerno dizajniran da dočara snagu na obje osovine – u znaku jedinstvenog pogonskog sklopa s četiri motora koji je razvio Rimac – kao i motiv nadahnut kravatom, ugrađen u njegove bokove. Od 17. stoljeća kravata ili kravata simbol je hrvatske snage i identiteta i, kao i svaki element dizajna automobila…

“Stvaranje i izgradnja Nevere bilo je ostvarenje sna za nekoga poput mene koji je bio opsjednut automobilima od kad sam bio dijete. Znam da postoje tisuće mladih ljudi koji – baš kao i ja – trenutno pronalaze inspiraciju u svijetu Hot Wheelsa i privilegija je znati da će neki od njih biti inspirirani onim što smo izgradili. Iako će ikada postojati samo 150 primjeraka Nevere, mnoge tisuće drugih minijaturnih verzija sada će pronaći svoj put u domove obožavatelja Rimca diljem svijeta zahvaljujući ovoj suradnji s Mattelom i Hot Wheelsom.” govori Mate Rimac.

Od 1968., Hot Wheels je kontinuirano stvarao neke od najlegendarnijih automobila na svijetu. Ova suradnja učvršćuje Rimac Neveru kao ultimativni električni hiperautomobil – jedan od samo 100 modela električnih vozila koje je razvio Hot Wheels.

Kolekcionari i entuzijasti sada mogu pronaći ovu minijaturnu Neveru u trgovinama za distribuciju Hot Wheelsa širom svijeta, gdje će zasigurno biti popularna roba. Model Rimac Nevera Hot Wheels bio je je u ograničenim količinama dostupan i na službenoj Rimac e-trgovini, ali je tamo doslovno rasprodan isti dan…

Razvijena kako bi ponudila performanse hiperautomobila sljedeće generacije, Nevera je službeno i najbrže ubrzani serijski automobil na svijetu i najbrži serijski EV automobil, označavajući novu eru u evoluciji automobilskih performansi, postignutu korištenjem tehnologije dizajnirane, razvijene i proizvedene u tvrtki u Rimac grupi.

Foto: Rimac Automobili

Autor

Preporučeni sadržaj