JE LI STVARNO IMA 1914 KS?

Rimac Nevera završila ‘na valjcima’ i mjerenju stvarne snage

Foto: The Hamilton Collection

Steve Hamilton i njegova kolekcija automobila ostavljaju bez daha, pri tome se trudi uvjerljivo prikazati sav njihov potencijal…

Kolekcija Hamilton poznata je kao jedna od najnevjerojatnijih kolekcija hiperautomobila na svijetu. Jedan od najnovijih dodataka na popisu iste je i naša Rimac Nevera, potpuno električni hiperautomobil s revolucionarnim, rekordnim performansama i snagom, koji iz temelja mijenja svijeta ultimativnih automobila.

U najnovijem YouTube videu The Hamilton Collection, Steve Hamilton, dovodi Rimac Neveru na dinamometar ili kod nas popularne – valjke. Test performansi koji je cijenjen u cijeloj automobilskoj industriji, dyno test pokazuje koliko automobil ima snage…

Kroz video poziv se pojavljuje i sam Mate Rimac, koji raspravlja o mogućim opasnostima i problemima pri stavljanju tako moćnog hiperautomobila na dinamometar, posebno imajući u vidu da bi s jednom brzinom kotači mogli pretjerano ubrzati i eksplodirati gume ako test nije urađeno pažljivo. Međutim, naš Mate uvjerio je Hamiltona da test na dinamometru neće stvarati probleme u vidu jamstva ako i nešto krene po krivu za Neveru.

Nakon što je Rimac Nevera bila na dinamometaru, nije proizvodila tipične zvukove koje bi proizvodio ICE hiperautomobil; nego je ravnomjerno zujanje njegovih električnih motora postojano raslo u visini i glasnoći. S dovršenim testom nije se mogla uhvatiti prava snaga Nevere. Ipak, dinamometar je uhvatio kao vršnu snagu – 1.846 KS. Složit ćete se i dalje nevjerojatnu količinu ‘konja’ koja pokazuje koliko je Nevera nevjerojatan automobil u svakom pogledu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo