PREMIJERA

Rolls-Royce Cullinan Series II (2024.), osvježenje u stilu prestižne marke

Skuplji BMW X7? Ne, Cullinan je barem tako kažu Rolls-Royce čelnici potpuno ručno složeni dragulj…

Ponekad i najluksuzniji SUV na svijetu s vremena na vrijeme treba osvježenje. Rolls-Royce i njihov najprodavaniji model dobiva upečatljivu preobrazbu za 2025. koja uključuje redizajniranu prednju masku. Neočekivano hrabar pristup sigurno će izazvati kontroverze. Ažuriranom Cullinanu se od prvog dana pridružuje Black Badge edicija s poboljšanim V12 motorom koji broji 600 konjskih snaga.

Foto: Rolls-Royce

Ubuduće poznat kao Cullinan Series II, raskošni SUV ima ‘facelift’ prednja svjetla s produženim LED dnevnim svjetlima. Istegnuta LED svjetla idu prema dolje, dajući prednjoj maski impozantniji izgled. Za neke i pomalo neobičan. Čini se da matična tvrtka BMW Group također želi preuzeti rizik dizajna sa svojim ultraluksuznim brendom.

Nisu samo prednja svjetla ta koja izgledaju nekonvencionalno, već i prednji branik. Rolls-Royce se riješio vitkih usisnika zraka koji okružuju rešetku.

Iz Rolls-Roycea poručuju kako novi uspravni dizajn slijedi filozofiju “osvijetljenih nebodera u velegradovima” gdje je Cullinan sve popularniji. SUV dobiva svjetleću rešetku koja podsjeća na nove BMW modele. Još jedna novost je usvajanje veličanstvenih kotača od 23 cola, što predstavlja prvi model. Svježa boja Emperador Truffle zaokružuje promjene izvana.

Foto: Rolls-Royce

Slično tome, Cullinan Black Badge dobiva polarizirajući izgled, ali s drugačijim kotačima od 23 cola. To je prvi Black Badge model s tako velikim nizom legura, s 10 isprepletenih krakova. Razni vanjski detalji – uključujući figuricu Duha ekstaze – dobivaju crni izgled. Tu su dodatni tamniji ukrasi nego prije i možete imati potpuno crnu iteraciju moćne rešetke.

Foto: Rolls-Royce

Unutarnji raspored nije se promijenio u usporedbi s Cullinanom prije facelifta. Međutim, puno je tu detalja koji ipak smanjuju doživljaj kako je to samo skuplje izvedeni BMW X7. Obrub od ugljičnih vlakana Black Badgea na armaturnoj ploči ima 6 slojeva laka.

Black Badge je ovdje prikazan s novom atraktivnom Duality Twill kožnom unutrašnjosti koja koristi nevjerojatnih 2,2 milijuna šavova i 20 kilometara konca. Da nam je samo znati tko je to izračunao…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo