TUNING ZA ROLLS ROYCE

Rolls Royce Ghost sa Mansory tuning paketom u obilju karbona, ali i 720 KS!

-

Rolls Royce Ghost u Mansory tuning tretmanu…

Već i vrapci na grani znaju kako je Rolls-Royce Ghost raskošno umjetničko djelo na kotačima, što itekako prepoznaju i vlasnici koji se vole isticati. Rolls je poznat po opsežnom programu prilagodbe, ali oni koji žele više mogu se obratiti Mansory tuning stručnjacima. Ova tvrtka za tuning najavila je kompletan paket nadogradnji za luksuzni model koji može dobiti nove vizualne dizajnerske detalje, ali i povećanje potentnosti moćnog V12 motora.

Najviše u oko upadaju karbonski detalji na bijeloj karoseriji. Crno-bijela tema dio je vanjskog izgleda ovog modela, a Mansory je dodao novi prednji lip, bočne pragove te dva spojlera – lip spojler na krovu te na prtljažniku. Svi su oni, pogađate, načinjeni od karbonskih vlakana. Mansory je također nadogradio haubu s ultra laganim karbonskim poklopcem, dodao LED dnevna svjetla gdje bi očekivali maglenke, dok su ručke vrata obojane u crno. Za kraj, tu je specifična prednja maska narančasto/zlatne boje “Mandarin” koja se uvelike ističe na automobilu.

Ispod poklopca motora Mansory nudi nadograđeni ECU, nove turbopunjače i novi sportski ispušni sustav s katalizatorima visokih performansi. Novi hardver i softver omogućuju Ghost-ovom 6.75 benzinskom V12 720 KS i 1020 Nm. To je veliko povećanje u odnosu na tvorničkih 563 KS i 850 Nm, a nove mu brojke omogućuju sprint do ‘stotke’ u 4,4 sekunde. 

Nadogradnje za RR Ghost ne prestaju vani, već se protežu i na interijer; boja narančasta mandarina dodatno naglašava bijelu unutrašnjost, prekrivajući središnji naslon za ruke i kožni i karbonski upravljač. Boja se također koristi za naglaske na vratima i umetke sjedala. Kako bi dodatno naglasio da je riječ o izuzetno luksuznom automobilu, Mansory je opremio unutrašnjost – sjedala, obloge vrata i nadzornu ploču LED diodama za učinak mekog osvjetljenja u kabini što je posebno efektno za noćnih vožnji. Nema sumnje, ovakav proizvod je izuzetno skup, ali i poseban.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor