JOŠ NIŠTA OD ELEKTRIČNOG ROLLS ROYCEA

Rolls Royce na struju ipak nećemo vidjeti tako skoro, elektrifikacija game nije prioritet!

Advertisements

U moru proizvođača koji sve brže idu ka elektrifikaciji svojih modela, Rolls Royce se ističe kao jedan od onih koji to baš i ne forsiraju…

Uz pooštravanje propisa o emisijama i najmanje 20 glavnih gradskih centara širom svijeta koji planiraju zabraniti automobile s motorom sa izgaranjem do 2030. godine, proizvođači automobila pokušavaju učiniti sve da svoje automobile učine manjim zagađivačima. Međutim, Rolls Royce još nema niti jedan električni automobil spreman.

Pokušaj proizvođača za proizvodnjom potpuno električnog modela bio je 2011. u obliku koncepta 102EX koji je raspolagao sa električnim motorom od 390 KS te relativno malim dosegom od svega 200 kilometara. Tad tehnologija za električna vozila nije bila u punom jeku, a samim time je i potražnja bila slabija, pa je britanski proizvođač ubrzo odustao od te ideje.

Međutim, čelnici tvrtke su nedavno izjavili kako je u planu elektrifikacija i premijera električnih modela u slijedećih deset godina, a budući da ostali proizvođači već imaju u fokusu i ponudi neke modele na struju, sa sigurnošću možemo reći kako će Rolls Royce biti jedan od posljednjih proizvođača koji će elektrificirati svoju gamu vozila.

 

Autor