POVIJESNI AUTOMOBILI

Samobor otvara sezonu oldtimera – susret i sajam u nedjelju 14. lipnja

Situacija s pandemijom odgodila je i sezonu oldtimera, mnoga su okupljanja odgođena ili naprosto otkazana, no nakon popuštanja mjera ipak stidljivo počinju događaji…

Jedan od prvih odvit će se ove nedjelje, 14. lipnja 2020., u Samoboru, na lokaciji starog autobusnog kolodvora u samom centru grada, s početkom u 8:00.

U organizaciji USV Samobor održava se već tradicionalni susret, no ove godine, ‘Samobor oldtimer susret i sajam’ upotpunjen i sajmom na kojem će se moći prodavati, kupovati ili razmjenjivati dijelovi, modeli i vozila.

Samoborci su se odlučili iskoristiti prazninu nastalu nakon otkazivanja tradicionalnog sajma u Strmcu, kojim OTK Stari kotači otvaraju svaku sezonu – postoji mogućnost da se i taj sajam ipak održi najesen, no to će ponajprije ovisiti o razvoju epidemiološke situacije.

Nažalost, svijet oldtimera pogođen je ovogodišnjim događajima čak i jače nego ostala područja, jer je riječ o hobiju s izrazito visokim udjelom starijih sudionika, odnosno ljudi iz rizičnih skupina.

Neovisno o Strmcu, na sceni svakako ima mjesta za više izložaba i sajmova, a ne samo za tradicionalne revijalne vožnje, tako da se veselimo ovoj samoborskoj inicijativi.

Vremenska prognoza za nedjelju obećavajuća je, tako da uistinu nema razloga za ne priuštiti si lijep izlet do Samobora, uz uživanje u razgledavanju starodobnih vozila i – zašto ne? – kupnju poneke sitnice na sajmu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin