TESTIRANJE I RAZVOJ BATERIJA

Seat je u Španjolskoj otvorio testni centar za istraživanje i razvoj baterija

Seat je nedavno otvorio Test Center Energy, novi centar za istraživanje i razvoj baterija…

Test Center Energy (TCE) novi je centar za istraživanje i razvoj baterija za električne i plug-in hibridne automobile. Tvrtka SEAT S.A. u ovaj je projekt uložila više od sedam milijuna eura.

Smješten je u tehničkom centru proizvođača u Martorellu, a koristi se za razvoj i testiranje performansi energetskih sustava za električna i hibridna vozila CUPRA, SEAT i SEAT MO, ali i drugih marki Volkswagen Grupe.

Test Centar čini dio globalne R&D mreže Volkswagen grupe i prvi je takav centar u Europi izvan Njemačke. Tu su još testni centri u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo je dio plana budućnost – brzim korakom unaprijed, kojim SEAT S.A, zajedno sa Volkswagen grupom, kao cilj ima pretvoriti Španjolsku u vodeće europsko tržište za električnu mobilnost.

TCE također teži postati prostor za inovacije, suradnju i istraživanje, nudeći obuku za mlade ljude u proizvodnji električnih automobila.

Na ceremoniji otvaranja su sudjelovali španjolska ministrica znanosti i inovacija Diana Morant tekatalonski savjetnik za poslovanje i zapošljavanje Rodger Torrent, koji su obišli objekte zajedno sa generalnim direktorom SEAT i CUPRA Wayne Griffiths-om i potpredsjednikom odjela za istraživanje i razvoj.   Test Center Energy prostire se na 1.500 kvadratnih metara, izgrađen je za samo 18 mjeseci i sadrži različite odjele za validaciju baterijskih modula. U ovim objektima radi više od 25 visokokvalificiranih stručnjaka. TCE može izvršiti do 6.000 kompletnih validacijskih analiza funkcija vezanih za sustav visokog napona godišnje (baterija, punjenje, sigurnost). Baterije će prolaziti u prosjeku više od 17.500 sati testiranja kako bi se osigurale optimalne performanse u svim okolnostima, tijekom svog životnog ciklusa. Također, u centru postoji nekoliko različitih komora koje testiraju baterije i module u ekstremnim temperaturnim uvjetima u rasponu od-25 do +55 ºC, simulirajući na taj način različite okolnosti sa kojima se automobil može sresti u svom životnom ciklusu. Ovaj centar je izgrađen u skladu sa principima zaštite životne sredine kojima SEAT S.A. teži i trenutno je u procesu certificiranja kojim će biti proglašen za poslovni objekt sa minimalnim utjecajem na životnu okolinu.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo