JOŠ JEDAN ADUT VIŠE

Seat Leon odličnom prezentacijom sigurnosti do 5 Euro NCAP zvjezdica

Novi SEAT Leon dobio je maksimalnu ocjenu sigurnosti od pet zvjezdica od neovisne ispitne organizacije Euro NCAP….

Rezultat je demonstracija predanosti španjolske marke prema sigurnosti. Popularni Seat Leon tako je postao jedan od najsigurnijih kompaktnih modela na tržištu.

Motor sa unutrašnjim izgaranjem (benzinski i dizelski) kao i hibridne inačice novog Leona testirani su u sklopu Euro NCAP prostora, a sve su postigle visoke ocjene u svim segmentima.

Seat Leon 1.5 TSI (foto: Hrvoje Grguljaš)

Putnike čuvaju od sedam standardnih zračnih jastuka, uključujući novi prednji i središnji zračni jastuk koji sprječava mogući kontakt glave između vozača i suvozača u slučaju bočnog sudara.

Niz najnovijih aktivnih sigurnosnih sustava koriste podatke iz različitih feedova i senzora kako bi novi Leon vidio put ispred sebe kao nikada prije i, što je najvažnije, spreman je prilagoditi se i reagirati na promjenu scenarija vožnje.

Sustavi, uključujući autonomno kočenje u nuždi, prepoznavanje prometnih znakova, pomoć pri zastoju u prometu, pomoć pri osvjetljavanju i pomoć pri padu, složno rade na stvaranju zaštitnog mjehura oko vozila i za putnike.

Sustav za pomoć prije sudara reagira za samo 0,2 sekunde ako otkrije da će se dogoditi sudar.

Dr. Werner Tietz, potpredsjednik marke Seat i glavni odgovorni za istraživanje i razvoj, komentirao je: „Izuzetno smo ponosni što je novi Seat Leon postigao najvišu ocjenu na Euro NCAP testiranju, u svim svojim različitim varijantama. Ovo je odraz naglaska koji stavljamo na sigurnost i naše otvorenosti za integriranje najnovijih tehnologija, bilo aktivnih ili pasivnih, kako bismo postigli taj cilj.”

Ovo je bez sumnje, još jedan veliki adut na strani Leona

foto: Euro NCAP

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin