Škoda Afriq, koncept vrijednih studenata odmah može na reli Dakar!

Škoda Afriq mogla bi odmah ući u specijalnu fazu legendarnog relija Dakar. Osmi je to po redu Škoda Student Concept Car…

Škoda Afriq je iz temelja presložena reli verzija Škoda Kamiqa. Ovo je prvi put da je gradski SUV poslužio kao osnova za studentski konceptni automobil. Stručnjaci iz Škoda Motorsporta bili su intenzivnije uključeni u razvoj Škoda Afriq od bilo kojeg drugog studentskog konceptnog automobila. Projekt koji je izvelo 25 pripravnika, odaje počast korijenima i izvornom domu ‘Dakara’ te ujedno ukazuje na odgovornost marke za aktivnosti Volkswagen Grupe u Sjevernoj Africi.

“Naš ovogodišnji studentski konceptni automobil, Škoda Afriq, impresivan je rezultat ogromne kreativnosti i talenta naših nadolazećih zaposlenika. Strukovna škola Škoda Auto priprema ih na najbolji mogući način za njihovu karijeru u Škodi, dajući im priliku da primjene i učvrste ono što su naučili u ranoj fazi obuke temeljene na praksi. Uvjeren sam da smo s ovim predanim mladim profesionalcima u izvrsnoj poziciji da zajedno oblikujemo budućnost naše tvrtke i učinimo našu transformaciju uspješnom.” rekla je Maren Gräf, članica uprave Škoda Auto.

Od 1. siječnja 2021. Škoda Auto je odgovorna za sve aktivnosti Grupe u Egiptu, Tunisu, Maroku i Alžiru te otvara nova tržišta s potencijalom rasta u regiji. U sklopu svoje NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030, Škoda Auto nastoji postati vodeći europski proizvođač automobila na rastućim tržištima Indije i Sjeverne Afrike do 2030. pod zastavom ‘EXPLORE’ (Istražit). Konceptni automobil Afriq povećava svijest o toj aktivnosti za regiju Sjeverne Afrike.

Foto: Škoda (screenshot)

Autor