DOBAR POSAO U ČEŠKOJ

Škoda briljira, u prvih 9 mjeseci isporučila 721.900 vozila, Octavia i Karoq najtraženiji!

Škoda usprkos koronakrizi briljira s prodajom, a to svakako potvrđuju brojke…

Škoda je svojim kupcima širom svijeta isporučila 721.900 vozila (-21,0%) u prvih devet mjeseci ove godine. Nakon postupnog otključavanja ekonomije nakon prvog vala koronavirusa te ponovnog otvaranja prodajnih kanala u trećem tromjesečju, isporuke automobila u svijetu u rujnu ponovno su na razini prethodne godine.

Do kraja rujna Škoda je ostvarila pozitivnu operativnu dobit od 469 milijuna eura. Ostale ključne financijske brojke također odražavaju opću stabilizaciju; međutim, na njih i dalje snažno utječu učinci mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Najpopularniji modeli su Octavia (189.400 vozila) i Karoq (96.500). Potom slijedi Kodiaq sa 96.300 prodanih primjeraka te Kamiq sa 90.600 vozila. Klaus-Dieter Schürmann, član uprave ŠKODA AUTO-a za financije i informatiku, naglašava: „Ključni financijski podaci za treće tromjesečje dokazuju da se naša stroga disciplina troškova itekako isplatila. Naš dodatni kratkoročni program za smanjenje troškova i kapitalnih izdataka stupa na snagu, kao i mjere za optimizaciju naše tekuće imovine i likvidnosti. ”

Za sada je proizvođač usredotočen na kratkoročne ciljeve, u kojima je jedan od glavnih igrača i prvi Škodin SUV na struju – Enyaq iV, koji je početkom rujna imao svoju premijeru u Pragu. Upravo od tog modela se puno očekuje…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin