ŠKODA ENIYAQ

Škoda Eniyaq iV prvi je potpuno električni češki SUV s dosegom od 500 km

Ovo je prvi Škoda model koji je baziran na novoj MEB platformi za električna vozila, a oduševljava prostranošću i dosegom od 500 kilometara…

Prvi Škoda model temeljen je na MEB modularnoj električnoj platformi V.A.G grupacije, a kombinira tipične vrline poput izdašnog prostora i emotivnog dizajna uz zabavnu, ali ekološki prihvatljivu.

U ponudi će biti tri veličine baterija i pet varijanti snage, ovisno o potrebama kupaca. Potpuno električni SUV trebao bi se graditi u glavnoj tvornici Škode u Mladom Boleslavu, što je prvo vozilo Volkswagen Grupe na MEB platformi koje se proizvodi van Njemačke. Zahvaljujući visoko učinkovitim baterijama, gumama niskog otpora kotrljanja i aerodinamičnosti koja je izvanredna za SUV (cd se kreće od 0,27), ŠKODA Enyaq iV može pokriti domet do 500 km prema WLTP-u.

(foto: Škoda)

Što se motorizacije tiče, Škoda će ponuditi tri inačice sa stražnjim pogonom i po jednim motorom straga. Osnovni model će razvijati 148 KS te će uz bateriju s 55 kWh kapaciteta i imati doseg od 340 kilometara. Snažniji model razvijat će 180 KS s baterijom kapaciteta 62 kWh i s 390 kilometara dosega, dok vrh ponude modela sa stražnjim pogonom predstavlja inačica sa 204 KS s 82 kWh baterijom. Potonja će ujedno imati doseg od 500 kilometara. U ponudi će biti i varijante s pogonom na sva četiri kotača sa 265 KS, dok je perjanica ponude varijanta sa 306 KS koja do ‘stotke’ sprinta za 6,2 sekunde.

(foto: Škoda)

Premda Škoda nije objavila fotografije interijera, poznato je kako će vozača veseliti veliki, 13-inčni infotainment sustav, brojni sigurnosni sustavi, head-up display te kvalitetni materijali načinjeni od ekoloških materijala. No, za dojmove u vožnji, ali i cijenu, valja ipak još malo pričekati…

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo