NOVI LIDER NIŽE KLASE

Škoda Fabia (2021.): otkrivamo izgled češkog aduta 4. generacije

Škoda Fabia 4, rastegnuta na 411 cm, temelji se na novim generacijama modela Audi A1 i Volkswagen Polo…

Ilustracija: Avarvarii, Autozeitung.de

Upravo se događa vjerojatno najvažniji ovogodišnji događaj u automobilskoj industriji, po mjerilima prosječnog hrvatskog kupca. Otkriva se Škoda Fabia četvrte generacije, na modularnoj koncernskoj platformi za nižu klasu – MBQ-A0.

U rujnu počet će prodaja novog modela iz Mlade Boleslave, za kojeg su mnogi već kazali da će biti umanjena verzija modela Škoda Scala, no bit će više od toga. Samosvojan model, tehnološki naprednog Volkswagenovog koncepta, po funkcionalnošću na vrhu niže lase (B-segmenta).

Osim prostora za pet osoba nudit će i prtljažnik od 400 litara. U paleti motora bit će četiri benzinske verzije, jedna atmosferska i tri turbo. Osnovni model bit će 1.0 MPI sa 65 KS, a sljedeći, 1.0 TSI s 95 KS bit će i najpogođeniji. Najsnažnija verzija 3-cilindraša s 999 ccm bit će 1.0 TSI sa 116 KS i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Uz  doplatu s automatskim DSG7.

Na vrhu ponude bit će 1.5 eTSI sa 150 KS. Najavljuje se i top-gun verzija Škoda Fabia RS s 200 KS. Dizelske i električne verzije neće biti. prve jer je to trend, a druge, jer Škoda priprema poseban električni model niže klase s električnim pogonom. Karavanski model Combi očekuje se 2022.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin