NOVI ADUT IZ MLADE BOLESLAVE

Škoda Fabia RS Rally2 predstavljena u nacionalnom tehničkom muzeju u Pragu

Foto: Škoda

Češka marka je službeno predstavila jedan od dva prototipa Škoda Fabia RS Rally2 u Nacionalnom tehničkom muzeju u Pragu

Reli automobil razvijen je za staze svih tipova. Obilježavajući više od 120 godina motociklističkih postignuća tvrtke iz Mladá Boleslav, motocikl Laurin & Klement CCR također je bio dio izložbe. To je poslužilo kao osnova za pobjednički ulazak na prvenstvo Dourdan 1905. Posjetitelji mogu pogledati i otvoreni automobil Laurin & Klement RK/M koji je prije 110 godina osigurao pobjedu slavnom grofu Aleksandru “Saši” Kolowratu.

Laurin & Klement RK/M, Foto: Škoda

“Motosport verzije novog modela Škoda Fabia već se desetljećima s velikim uspjehom drže protiv konkurencije na međunarodnim reli stazama. To se dokazuje na impresivan način: naša tvrtka i Češka poznata su po velikoj tehničkoj stručnosti, izvanrednoj proizvodnoj preciznosti i maksimalnoj pouzdanosti u automobilskoj industriji diljem svijeta. Trenutna Škoda Fabia RS Rally2 ima sve preduvjete za nastavak uspjeha svoje prethodnice i oblikovanje duge motosportske tradicije naše marke u godinama koje dolaze. Drago mi je što danas predajemo jedan od dva prototipa zbirci vozila Nacionalnog tehničkog muzeja, čime također održavamo naše dugogodišnje partnerstvo s ovom posebnom kulturnom institucijom.” rekao je na otvaranju ceremonije Michael Oeljeklaus, član uprave Škoda Auto za proizvodnju i logistiku.

Foto: Škoda

Škoda Fabia Rally2 temelji se na nasljeđu jednog od najuspješnijih svjetskih rally vozila posljednjih godina. Za svoj najnoviji model, Škoda Motorsport razvila je novi motor, poboljšala upravljanje, pogon i elektroniku te dodatno povećala sigurnost vozača i suvozača. Opsežna testiranja na asfaltu, šljunku i ledu u različitim vremenskim uvjetima rezultirala su automobilom za reli koji je idealan par timovima kupaca u njihovoj potrazi za pobjedama i naslovima.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo